Flori

Astilba Arends Fanal

Pin
Send
Share
Send
Send


Astilba Fanal este un reprezentant luminos de plante tolerante la umbra. Planta este evaluată pentru proprietățile sale nemaipomenite și decorative. Floarea este cultivată din semințe prin răsaduri. Cu alegerea corectă a locației pentru plantare, astilba necesită o întreținere minimă.

Descriere botanică

Astilbe este o perenă erbacee aparținând familiei de pietre. În natură, planta se găsește în Asia de Est și America de Nord, în păduri de foioase, pe malurile râurilor și rezervoarelor. Din secolul al XVIII-lea, flora este cultivată în Europa.

Astilba Fanal este un hibrid obținut în 1930 de către producătorul german Georg Arends. Numele soiului este tradus ca "far" sau "lumină de far".

Descrierea lui astilba Fanal:

 • înălțime 60 cm;
 • puternic rhizome, lemnoase, lăstari în poziție verticală;
 • frunzele sunt strălucitoare, de aproximativ 40 cm lungime, nepereche, spinoase și disecate;
 • marginile uneltelor pentru plăcile din tablă;
 • cand infloresc, frunzele au o nuanta maronie sau rosiatica, iar vara devin saturate verde;
 • scapi și tulpini cu o tentă roșiatică;
 • flori crimson, colectate în inflorescențe paniculate de 20 cm lungime;
 • inflorescență latime - până la 8 cm.

Fanul de înflorire Astilbe începe în iunie și iulie și durează 20 de zile. Timpul de înflorire depinde de locul de plantare și de condițiile meteorologice. Cu umiditate ridicată și temperatură, astilba înflorește mai devreme. În secetă sau vreme rece, începutul înfloririi survine în luna august. Floarea este evaluată pentru proprietățile sale decorative. Inflorescențele nu se estompează mult timp și rămân pe tufișuri.

După sfârșitul înfloririi în august-septembrie, se formează cutii cu semințe. Sunt colectate pentru materialul de plantare. Semințe de germeni persistă de mai mulți ani.

Fotografii de astilba Fanal:

Varietatea ventilatorului este nemaipomenită, preferă zone întunecate. Planta este cultivată în paturi de flori și rabatkah. Floarea arată bine în plantări simple și grupate. Fotografiile sunt folosite în tăietură pentru a crea buchete de vară.

Sunt vândute semințe de la companiile Avista, Russky Ogorod, Flos etc. Materialul de plantare este de asemenea furnizat din Olanda.

Cultivarea astilbei

Varietatea astilba Fan este cultivat prin plantarea de semințe la domiciliu. Rassad furnizează condițiile necesare și apoi îl transferă într-un loc permanent. Semințele plantei sunt, de asemenea, plantate în sol deschis, dar metoda de răsad este mai fiabilă și mai probabilă.

Procedura de aterizare

Plantarea plantelor începe în martie-aprilie. Mai întâi, pregătiți un substrat format dintr-o cantitate egală de turbă și nisip. Cupe de turbă sau mix de sol comercial sunt permise.

Înainte de plantare, se recomandă să se absoarbă solul într-o baie de apă în scopul dezinfecției. O altă opțiune este păstrarea solului timp de mai multe luni în frigider sau pe balcon la temperaturi sub zero.

Sfat! Astilbe este plantat în cutii cu o înălțime de 15 cm sau casete. Atunci când se utilizează recipiente separate, nu este necesară decaparea plantelor.

Înainte de plantare, se recomandă decontaminarea semințelor prin plasarea lor timp de 2-3 ore într-o soluție de Fitosporin. Tratamentul va evita răsadurile și bolile plantelor adulte.

Procedura de plantare a semințelor Astilba:

 1. Substratul preparat este umplut cu recipiente.
 2. Un strat de zăpadă de 1 cm grosime este turnat pe sol. În absența capacului de zăpadă, se folosește gheața din congelator.
 3. Semințele sunt plasate pe partea de sus. Pe măsură ce zăpada se topește, materialul de plantare va fi în sol.
 4. Când zăpada sa topit complet, recipientele sunt învelite într-o pungă de plastic și ținute în frigider timp de 20 de zile.

Datorită stratificării la schimbarea regimurilor de temperatură, apariția lăstarilor este accelerată. Când primele lăstarii apar pe suprafața solului, containerele sunt transferate în cameră. În viitor, răsadurile astilbe oferă îngrijirea necesară.

Condiții pentru puieți

Așapa de Astilbe Fanal se dezvoltă cu succes atunci când sunt îndeplinite mai multe condiții:

 • condiții de temperatură: de la 18 la 22 ° C;
 • umplerea periodică;
 • acoperire pentru 10-12 ore.

Răsadurile soiului Fanal sunt udate cu apă caldă așezată. Când solul începe să se usuce, acesta este umezit cu o sticlă de pulverizare. Umiditatea nu trebuie să cadă pe frunzele și tulpinile plantelor.

Set de iluminare suplimentar pentru puieți, dacă lumina zilei nu este suficient de lungă. Pentru material săditor dobândesc fluorescență sau fitolampie. Acestea sunt amplasate la o distanță de 25 cm de plante și includ dimineața sau seara.

Atunci când răsadurile apar 2-3 foi, se așază în recipiente separate. Când sunt crescuți în cupe sau casete de turbă, nu este necesară o alegere. Cel mai blând pentru plante este metoda de transbordare, atunci când acestea sunt transplantate într-un nou recipient împreună cu o grămadă de pământ.

Cu câteva săptămâni înainte de a ateriza în sol, începeți să întăriți plantele. În primul rând, puteți deschide fereastra pentru câteva ore pentru a asigura curgerea aerului proaspăt. Apoi, aterizările sunt transferate pe balcon sau în loggie. Încălzirea vă permite să accelerați adaptarea plantelor la condițiile naturale.

Aterizare în pământ

Loc pentru plantare astilba Arends Fanal este ales în avans. În toamnă, solul este săpat, curățat de buruieni și culturi anterioare. Floarea preferă solurile feroase de lilieci. Pentru a îmbunătăți calitatea solului atunci când se săpare adăugați 2 găleți de humus și 1 lingura. l. îngrășământ complex pe 1 pătrat. m.

Floarea este transplantată la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie, când înghețurile de primăvară vor trece. Astilba Fanal crește bine în nuanță parțială. În zonele luminate, planta înflorește profund, dar nu pentru mult timp. Floarea poate fi plantată pe amplasament cu un nivel ridicat de apă subterană.

Locurile ideale pentru plantarea astilbe sunt zonele de nord de-a lungul clădirilor sau gardurilor. Planta este confortabilă lângă iazuri și fântâni, sub umbra copacilor și arbuștilor.

Secvența acțiunilor de plantare astilba Arends Fanal:

 1. În primăvara anului, pe un pat, realizați o relaxare profundă cu ajutorul unei rake.
 2. Groapa de 20 cm și adâncimea de 30 cm este pregătită pentru plantare, 30 cm între plante.
 3. În fiecare groapă turnat pentru ½ ceasca de lemn de cenusa.
 4. Plantele sunt udate, îndepărtate cu grijă din recipiente și transferate în groapa de plantare.
 5. Gâtul rădăcinii este adâncit de 4 cm. Pământul este compactat și udat abundent.

După transplantarea astilba, solul este menținut umed. Pentru a reduce regularitatea udării va ajuta la mulcirea solului cu turbă sau humus.

Astilba îngrijire

Astilbe Fan se dezvoltă cu o grijă minimă. Plantele sunt adăpate abundent, în special în secetă, solul este slăbit și îndepărtează buruienile. Populația abundentă de înflorire oferă suplimente minerale sau substanțe organice. Prelucrarea toamnei va permite pregătirea plantelor pentru iarnă.

Timpul de viață astilba într-un singur loc este de 5-7 ani. Cu bună grijă, această perioadă este extinsă la 10 ani. Apoi, tufișurile sunt transplantate într-un loc nou sau se pregătesc pentru plantarea de noi plante.

adăpare

Astilbe Fanal este udat abundent în timpul sezonului. Pământul din paturi ar trebui să rămână într-o stare umedă. Pentru irigare luați apă distilată caldă. Procedura se desfășoară în dimineața sau în seara.

Sfat! Pe vreme uscată, astilba este udată de 2 ori pe zi.

După udare, slăbiți solul pentru a accelera absorbția umidității și a componentelor benefice. Paturile sunt împrăștiate din buruieni. Este posibilă mulcirea solului nu numai după plantare, ci și în tot sezonul.

Fotografii de astilba Fan în design peisagistic:

Rizomul lui Astilba crește treptat în sus, așa că este de 2-3 ori mai mare decât vara. Fără înfundare, sistemul rădăcină va pierde accesul la substanțele nutritive și va muri.

Top dressing

În timpul sezonului, astilba este suficientă pentru a se hrăni de mai multe ori. Dacă solul este destul de fertil sau a fost bine fertilizat în toamnă, fertilizarea se efectuează în funcție de necesarul de sulf. Dacă planta are un aspect depresiv și o dezvoltare lentă, atunci substanțele minerale sau materia organică sunt introduse în sol.

Frecvența alimentării ventilatorului astilba:

 • în primăvara după topirea zăpezii;
 • înainte de înflorire;
 • după înflorire.

Pentru a mări masa verde ca o primă hrană, se prepară îngrășăminte care conțin azot. Din substanțele organice se utilizează perfuzia de mullein sau excremente de pasăre în raport de 1:15. Plantele pot fi hrănite cu o soluție de azotat de amoniu. Apoi adăugați 10 g de substanță la 10 litri de apă.

Al doilea tratament cu Astilbe Fanal se efectuează cu ajutorul potasiului. Pentru o cantitate similară de apă suficient de 2 lingurițe. l. sulfat de potasiu. După înflorire, plantele sunt tratate cu o soluție de superfosfat, care se toarnă la rădăcină. Pe un tufiș luați 20 g de îngrășământ fosfat.

Toamna de lucru

În toamna, când înflorirea este completă, astilba este tăiată la rădăcină. La nivelul solului, lasati 20-25 cm. Planta este mulciata si acoperita cu ramuri de molid.

Conform descrierii, Astilbe Fan este o instalație rezistentă la îngheț și tolerează înghețurile de iarnă sub capacul de zăpadă. În absența zăpezii, astilba este acoperită suplimentar cu agrifibră. În primăvară, adăpostul este înlăturat.

concluzie

Astilba Fanal - ideal pentru decorarea zonelor umbrite ale grădinii. Pentru plantele abundente de înflorire, asigurați udarea și hrănirea regulată. Floarea este recomandată să crească acasă și la începutul verii să se transfere în zona deschisă.

Vizionați videoclipul: Vasteplantenfestival, Astilbe (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send