Flori

Astra Unicum mix de ac - fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


Asterul acului va decora paturile de flori de toamna in aranjamentele de gradina si flori. Plantele sunt anuale și necesită curățenie la sfârșitul sezonului. Pentru plantare alegeți un loc luminat pe un deal.

Floarea este rezistenta la temperaturi mai mici, tolereaza cu usurinta seceta pe termen scurt. Pentru înflorirea abundentă, este suficient să udăm plantațiile și să facem periodic îngrășăminte minerale.

descriere

Astra mixul Unicum include mai multe soiuri care diferă în inflorescențele de nuanță. Plantele au o formă piramidală, ajungând la o înălțime de 50-70 cm.

Inflorescențele sunt simple, plane, radiale, dens dublate. Dimensiunea florilor este de până la 15 cm. În timpul sezonului de creștere, fiecare bush produce aproximativ 10-12 lăstari și 30 inflorescențe.

Gama de culori a asterilor de ac este vastă și include următoarele nuanțe:

 • alb;
 • violet;
 • roșu;
 • roz;
 • galben;
 • coral.

Asterul Aster iese în evidență înflorirea timpurie. Primii muguri apar la 3-4 luni după apariția lăstarilor. Înflorirea este lungă, continuă timp de 50 de zile din iulie până în septembrie.

Asterii sunt plante iubitoare de lumină rezistente la înghețuri scurte până la -4 ° C. Ele sunt folosite pentru a proiecta paturi multi-flori si paturi simple, mixborders si frontiere. Planta va decora paturile de țară și oraș.

La domiciliu, asterii sunt plantați în ghivece care se păstrează pe balcoane sau loji bine luminate.

Soiurile de ac sunt cultivate pentru tăiere. Florile stau în apă timp de 14 zile. Din ele creați buchete monofonice sau contrastante. Asteria arată spectaculos în combinație cu verdele.

În fotografie Astra unicum amestec ac:

Metoda de răsaduri

Asterie de ac au fost cultivate răsaduri. Semințele sunt plantate în substratul pregătit acasă. Răsadurile asigură microclimatul necesar. Cultivarea răsadurilor este transferată în zone deschise.

Pregătirea semințelor și a solului

Atunci când crește asterele acului, semințele sunt plantate din martie până în aprilie. Pentru plantare folosiți un sol ușor fertil. Solul luat din dacha și fertilizați-l cu humus. Este permisă utilizarea terenurilor achiziționate pentru răsaduri.

Pre-sol tratat în scopul dezinfecției. Se absoarbe într-o baie de apă sau se lasă câteva săptămâni în frig. Înainte de plantare, solul este udat cu o soluție caldă de permanganat de potasiu.

Atenție! Semințele de aster de ac sunt înmuiate în apă caldă. În timpul zilei, apa se schimbă regulat.

Pentru răsaduri, luați cutii sau casete cu o dimensiune a ochiurilor de plasă de 3-5 cm. Când folosiți casete sau cupe individuale, puteți evita săturați puieți.

Pământul este umezit și turnat în recipiente. Aster semințe sunt îngropate cu 1 cm, un strat subțire de pământ este turnat pe partea de sus. În casetă sunt plasate 2-3 semințe. Debarcări acoperite cu polietilenă pentru a crea un efect de seră.

Cultivarea semințelor durează 10-14 zile. Filmul este transformat periodic pentru a furniza aer proaspăt. Umidificați solul cu apă caldă. Semințe mai rapide germinează cu un an mai devreme.

Îngrijirea semințelor

Când apar lăstari, polietilena este îndepărtată și containerele sunt mutate într-o zonă luminoasă. Dezvoltarea răsadurilor de asterne de ac apare atunci când sunt îndeplinite mai multe condiții:

 • interval de temperatură 16-18 ° C;
 • umplerea periodică;
 • fără umiditate stagnantă și curenți;
 • iluminat timp de 12-14 ore.

Răsaduri de soiuri de ac udate cu apă caldă dintr-o sticlă de pulverizare. Dacă este necesar, setați lumina de fundal. Fitolamps sunt folosite pentru el, care sunt situate la o distanță de 30 cm de plante.

Pe un material de trandafir al acului aster Unicum mix:

Când apare prima și a doua frunză, asterii sunt așezați în recipiente separate. Când creșteți florile în casetă alegeți cea mai dezvoltată plantă.

Cu 3 săptămâni înainte de transferul în sol, plantele sunt întărite. Capacitate cu răsaduri rearanjate pe balcon sau loggie timp de mai multe ore. În mod consecvent, perioada de astergere în aer liber crește.

Aterizare în pământ

Asterii sunt transferați pe terenul deschis la vârsta de 60-65 de zile. Terenul sub grădina de flori este pregătit în toamnă. Sapa-l si fertiliza cu humus.

Asterii preferă solurile ușoare drenate. Când este cultivat în soluri argiloase grele, se aplică neapărat nisip gros. Grădina cu flori nu este așezată în zonele joase, unde se acumulează umiditate.

Sfat! Asterii sunt plantați pe teren deschis în luna mai.

Grădini de plantare sunt pregătite în grădina unde sunt transferate plantele. 30 cm sunt lăsate între ele. Rădăcinile Aster sunt acoperite cu pământ și produc irigare abundentă.

Fără cale

În regiunile cu un climat cald, asteri sunt plantate imediat în teren deschis. În condiții naturale, cultivarea asterilor de ac din semințe durează mai mult, deci timpul de înflorire se schimbă. Când sunt plantate în toamnă, semințele suferă o stratificare naturală. În primăvară, apar lăstari mai puternici.

Aterizare de primăvară

În mai, când se încălzește solul, semințele de asterne de ac sunt plantate pe o suprafață deschisă. Pre-semințele sunt înmuiate pentru o zi în apă caldă pentru a stimula germinația lor.

Pe pat, pregătiți brazi de 2 cm adâncime, unde sunt așezate semințele. În noaptea de aterizare acoperă agrofibra. Când apar lăstarii, sunt subțiriți sau plantați.

Pentru a accelera apariția germenilor, semințele sunt plantate în seră. În condiții calde, asterul germinează mai repede. Când răsadurile cresc, ele sunt transferate într-un loc permanent.

Fotografii de aster de ac:

Podzimny aterizare

Atunci când flori de plantare podzimny cresc mai puternice, rezistente la boli și condiții adverse. Semințele rămân în sol pentru iarnă și suferă o stratificare naturală.

Asterul acului este plantat în octombrie sau noiembrie, când solul începe să înghețe. Semințele sunt plasate la o adâncime de 2 cm, solul și humusul sunt turnate pe partea de sus. Atunci când plantarea podzimny crește consumul de material de plantare, deoarece semințele cele mai viabile germinează în primăvară.

Debarcarea acoperă cu agrifibră, trebuie să fie îndepărtată în primăvară, când înghețurile se termină. După ce se topeste zăpada, apar primele lăstari care se subțiază sau se transplantează.

Grădina florilor

Când cresc din semințe asterne, în formă de ac, amestecul Unicum necesită îngrijire minimă. Destul de apă și de hrănit plantele. Dacă este necesar, plantarea este tratată pentru boli și dăunători. Inflorescențele uscate elimină faptul că stimulează formarea de flori noi.

adăpare

Asterul acului este udat pe măsură ce solul se usucă. Înainte de apă apărea în butoaie. Cel mai bine este să udați plantele dimineața sau seara atunci când nu există raze directe ale soarelui.

Intensitatea udării crește în căldură. Pe 1 pătrat. m aterizări necesare 3 găleți de apă. Cu o lipsă de umezeală aster pierde proprietăți decorative.

Excesul de umiditate duce la descompunerea sistemului radicular, planta se dezvoltă încet și poate muri. Înghețarea provoacă dezvoltarea bolilor fungice.

Sfat! După ploaie sau udare, este necesar să slăbiți solul la o adâncime de 5 cm. Relaxarea îmbunătățește absorbția umidității și a nutrienților de către rădăcini.

Asigurați-vă că eliminați buruienile. Înainte de apariția unui număr mare de lăstari, tulpina se formează pentru a întări sistemul radicular.

Fotografii de asters acul pe o floare de flori:

Top dressing

Când sunt cultivate pe soluri sărace, asterii sunt hrăniți cu minerale. Dacă grădina de flori crește pe pământ fertil, atunci puteți face fără pansamente.

În timpul sezonului, soiurile de aster cu ac sunt alimentate conform schemei:

 • 15 zile după plantarea plantelor în sol;
 • când se formează mugurii;
 • înainte de înflorire.

Asterii reacționează negativ la introducerea de materie organică proaspătă: mullein sau îngrășăminte de pasăre. Pentru a obține o soluție nutritivă, luați îngrășăminte minerale: 20 g uree, 30 g sulfat de potasiu și 25 g superfosfat dublu. Substanțele se diluează în 10 litri de apă și se udă plantele sub rădăcină.

Asterii folosesc cenușă de lemn pentru îmbrăcămintea de sus, care este încorporată în sol între rândurile cu plante.

Pentru al doilea și al treilea tratament, sunt necesare doar îngrășăminte de potasiu și fosfat. Astfel de pansamente întăresc imunitatea plantelor și accelerează apariția unor noi muguri.

Boli și dăunători

Cu o cultivare adecvată din semințele de asterne, amestecurile de Unicum asemănătoare acului rareori suferă de boli. Factorii care provoacă răspândirea bolilor sunt umiditatea ridicată, materialul săditor de calitate inferioară, asterotul în creștere într-un singur loc timp de mai mulți ani la rând.

Cel mai mare pericol pentru patul de flori este Fusarium. Boala răspândește ciuperca care infectează tulpinile și frunzele plantei. Ca urmare, floarea devine galbenă și se estompează. Plantele infectate sunt îndepărtate, iar solul și grădinile sunt dezinfectate.

Când se cultivă lângă conifere pe astere, rugina apare sub formă de blistere pe placa de frunze. Pat de flori pulverizat lichid Bordeaux.

Sfat! Pentru prevenirea bolilor de plantare tratate cu o soluție de Fitosporin.

Asterii sunt atacați de scoici, bug-uri de luncă, afide, acarieni de păianjen. Insectele se hrănesc cu părțile aeriene ale plantelor sau cu rădăcinile acestora. Ca rezultat, dezvoltarea unei flori încetinește, ceea ce poate duce la moartea sa.

Pentru a scăpa de dăunători, utilizați medicamente Malbofos, Metaldehyde, Phosphamide. Acestea sunt diluate cu apă și utilizate pentru pulverizarea plantelor. Pentru prevenirea unei paturi de flori praful de tutun de tutun sau cenușă de lemn.

Îngrijirea toamnei

După înflorire, asterturile anuale sunt săpate de rădăcini. Plantele sunt încurajate să ardă pentru a elimina agenții patogeni și insectele.

Aster semințe sunt colectate în toamna. Apoi pe arbuști lăsați câteva inflorescențe. Materialul colectat este recomandat pentru plantare timp de 2 ani. Semințele sunt depozitate într-un loc uscat într-o pungă de hârtie sau pânză.

concluzie

Asterul acului - varietate rezistentă la îngheț și varietate de culori de toamnă. Asters arata avantajos in gradina si in buchete. Florile sunt cultivate din semințe. Aterizarea se efectuează acasă sau imediat în zona deschisă. Metoda de răsadire este considerată mai fiabilă și potrivită pentru un climat rece.

Îngrijirea unei grădini de flori este minimă și constă în udare și înflorire. Pentru plantele abundente de înflorire sunt hrănite cu minerale.

Vizionați videoclipul: The Incredible Hulk Music Video (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send