Flori

Malva Terry perenă: descriere, fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


Flori mari luminoase pe tulpini înalte, decorațiune de garduri și paturi de flori ale rezidenților de vară, sunt familiare tuturor din copilărie. Mallow atrage atenția asupra decorativului și grației sale. Există în mai multe forme, prin traversarea căreia a fost obținut un magnific Mallow Terry.

Florile de flori dintr-o seară aparțin aspectului hibrid primit ca rezultat al muncii pe termen lung a crescătorilor. Ele seamănă cu bujori în aspectul lor și formează multe nuanțe frumoase - de la roz la purpuriu.

Caracteristică a plantei

Mallow are alte nume - mlaștină, stockrose, Althea. În natură, există mai mult de 3 duzini de soiuri de flori, inclusiv specii anuale și perene, sălbatice și culturale. Cele mai multe dintre acestea sunt reprezentate de plante erbacee care cresc până la 2 m. Acestea sunt indispensabile în designul peisajului și arată foarte bine atât în ​​plantări simple, cât și în grup, pot fi un fundal colorat excelent pentru plantele mai mici din paturile de flori. Datorită perioadei îndelungate de înflorire, terasele de muguri rămân decorarea locului până la jumătatea lunii septembrie.

Selectarea site-ului

Este mai bine să luați flori de rădăcină de mămăi terry, plantate imediat într-un loc permanent în cazul în care acestea vor crește în viitor. Prin urmare, este important să selectați imediat un loc potrivit. Perenul Malva iubește zonele deschise, suficient de aprinse de soare. În locurile umbrite, tulpinile se întind către lumină și devin subțiri și slabi. Lipsa luminii își reduce înflorirea. Florile blânde și tulpini înalte de o halbă teri sunt ușor deteriorate de vânt, prin urmare zona trebuie protejată de curenți. Florile cresc bine pe soluri ușor fertile, cu drenaj bun - lutul este o opțiune ideală. În același timp, o secetă perenă se simte bine pe soluri sărace dacă este hrănit în mod regulat.

La pregătirea terenului pentru plantarea de sere, sunt necesare următoarele măsuri:

 • săparea în profunzime a solului;
 • pe soluri problematice, este necesară adăugarea de compost, poate fi înlocuită cu gunoi de grajd;
 • Proprietățile de drenaj ale solului pot fi îmbunătățite prin adăugarea de nisip grosier.

Opțiuni de cultivare

Termenii de plantare a plantelor de seu se determină prin metoda cultivării - din metoda semințelor sau răsadurilor.

Cultivarea semințelor

Semănând semințe de secetă perenă pe teren deschis în mai sau iunie, ne putem aștepta ca acestea să înflorească numai anul viitor. Pentru însămânțare, puteți să vă colectați semințele de plante din tufișurile deja uscate în iulie și august, pentru a le planta în sezonul următor.

Cea mai bună germinare este demonstrată de semințele de seamă perene colectate acum doi ani. În primul an, plantele încolțite formează rozete de frunze mari, ușor pubescente și se dezvoltă rădăcini puternice ramificate. Dar puteți obține flori mai devreme dacă plantați semințe într-o seră. Pentru semințele de însămânțare nu este necesară pregătirea găurilor - acestea pot fi pur și simplu așezate pe un pat și presărate cu pământ. Dacă aveți grijă de udarea regulată, primul germinat de pădure de pădure va crește în 2-3 săptămâni.

Grădinarii experimentați preferă însămânțarea de toamnă a semințelor de seu. Acestea sunt plantate în puțuri la o adâncime de 3 cm, cu un interval de 40-50 cm. Godeurile sunt acoperite cu sol fertil sau turbă liberă. În timpul iernii, culturile ar trebui să fie acoperite cu frunze căzute sau paie. Înainte de însămânțare, semințele sunt verificate pentru germinare.

Metoda de răsaduri

Cu metoda de răsad, se însămânțează semințele de smolt cu începutul primăverii - în jurul lunii martie-aprilie, până la mijlocul verii răsadurile crescute sunt transferate pe teren deschis. Pentru a accelera apariția lăstarilor, ar trebui mai întâi să înmuiați semințele în apă caldă timp de câteva ore și după semănat - acoperirea cu sticlă sau film transparent.

Din moment ce frișca nu tolerează transplantul, este mai bine să plantați imediat semințele în cupe de turbă. Acestea pot fi pur și simplu transferate pe teren deschis. Nu întotdeauna metoda de răsaduri oferă înflorire în același an, dar cu cât sunt plantate mai devreme plantele, cu atât mai repede se produce.

Este important! Creșterea suplimentară contribuie la creșterea activă a materialului săditor.

Primii lăstari ai unei arșiri perene ar trebui să apară în 10-15 zile. În această perioadă, trebuie să vă asigurați:

 • o temperatură constantă de aproximativ 20 de grade;
 • umplerea periodică, care va accelera dezvoltarea materialului săditor;
 • eliminați instanțele slabe;
 • întărire - va ajuta plantele să se adapteze în continuare pe teren deschis în viitor.

Unii grădinari sunt implicați în ridicarea răsadurilor atunci când 3 frunze adevărate apar în ea, deși această procedură este destul de muncă intensivă și întârzie creșterea de tufărișuri tineri Mallow mlaștini. Când alegeți, ar trebui să transportați planta împreună cu o bucată de pământ pentru a vă menține rădăcinile intacte. O opțiune preferată este atunci când mai multe semințe sunt plantate într-o oală de turbă, iar apoi cele mai sănătoase și mai puternice plante sunt lăsate.

Este important! Două săptămâni înainte de transplant în pământ, ele trebuie să înceapă să se întărească, ducând la aer curat și adăugând treptat timpul de expunere.

Septembrie va fi timpul cel mai confortabil pentru transplantul de plante - tufele tinere de arțar cu o perenă perene vor avea timp să-și întărească sistemul de rădăcini până la începutul înghețurilor, iar iarna pot fi bine acoperite cu un strat de turbă sau frunze căzute. În primăvară, plantele vor câștiga suficientă forță pentru dezvoltarea și înflorirea viitoare.

Reproducerea prin butași

Soiurile Terry se înmulțesc cu ajutorul butașilor plantați în sere sau acasă în cutii. Cu toate acestea, această metodă poate fi doar grădinari cu experiență, deoarece se caracterizează printr-un grad scăzut de supraviețuire a butașii. Avantajul reproducerii folosind butași este posibilitatea de a obține plante de același soi, cu aceleași proprietăți. Butașii de frișcă, așa cum se vede în fotografie, pot fi plantate în primăvară sau vară:

 • pentru plantarea de vară, se aplică butași tăiați din tulpină;
 • pentru primăvara - acestea sunt tăiate deja în plantele adulte din zona rădăcinii.

Reproducerea butașilor de frișcă trebuie făcută foarte atent, respectând tehnologia corectă:

 • pentru tăierea butașilor utilizați un cuțit de grădină bine amenajat;
 • tăierea este tratată cu pulbere de cărbune;
 • lăsați-le timp de 5-6 ore pentru a usca tăieturile;
 • butașii finiți de seară perena sunt plasați într-un substrat nutritiv sau în vase de turbă;
 • cu ajutorul irigării asigură umiditate constantă a solului;
 • dovezile de înrădăcinare a butașilor vor fi aspectul de frunze proaspete;
 • când plantele cresc, ele sunt transplantate într-un loc permanent.

Flori de agrotehnologie

Malva Terry perenă a considerat plante nemaipomenite. Grija pentru ea este în desfășurarea în timp util a măsurilor agrotehnice convenționale.

Agentie de udare

În mallow peren, un sistem de rădăcini lungi și ramificate se extinde adânc în pământ. Prin urmare, nu este nevoie de udare frecventă - în condiții meteorologice insorite, de una sau de două ori pe săptămână este suficient, iar în timpul anotimpurilor uscate plantele pot fi adăpate de până la trei ori. Pădurea de pene petrece cea mai mare cantitate de umiditate în timpul perioadei de înflorire în masă, dar chiar și atunci apa din sol nu trebuie lăsată să stea, altfel planta poate muri.

Hrănirea corectă

Malva pe termen lung terry foarte bine răspunde la pansament regulate de top în doze mici. Fosfatul și sărurile de potasiu trebuie aplicate pe sol la fiecare 2,5-3 săptămâni și organic - o dată pe an. În special o mulțime de substanțe nutritive sunt consumate de plante în timpul înfloririi, prin urmare este necesar să le hrăniți cu îngrășământ complex. Pe parcursul sezonului de crestere, florile ar trebui sa fie mulched cu compost.

Alte măsuri de îngrijire

Sistemul de rădăcină al teriului de mlaștină, care intră adânc în sol, necesită crearea condițiilor favorabile pentru accesul oxigenului. Este necesar să slăbiți periodic solul sub flori. Cu toate acestea, această procedură necesită prudență, deoarece chiar și daune minore la rădăcini este plină de moartea întregii flori. Simultan cu slăbirea, solul trebuie să fie curățat de buruieni, altfel ele pot înăbuși creșterea plantelor tinere.

Terry Mallow - o plantă ornamentală care este utilizată pentru a crea o varietate de compoziții, deci este atât de important să se formeze o plantă folosind tăierea. Ar trebui să se efectueze înainte sau după o perioadă de înflorire. În timpul tăierii, toate lăstarii uscați sau deteriorați trebuie, de asemenea, îndepărtați.

Pădurea târzie aparține plantelor înalte. În cazul în care zona cu flori terry nu este protejat de vânturi de vânt, acestea necesită un jartiera la suporturi stabile.

În latitudinile mijlocii și mai nordice, florile de mămăligă necesită adăpost pentru iarnă. Poate fi organizată cu ajutorul unui strat gros de frunze sau paie căzute, sub care Mallow Terry este bun pentru iernare. Brad ram brad va fi, de asemenea, un adăpost bun.

Controlul bolilor

Din bolile care afectează cel mai adesea mlaștină perenă, mucegai și mozaic de frunze pot fi identificate. Se întâmplă ca frunzele să fie acoperite și petele de rugină maronie. Când apar primele semne ale bolii, toate părțile bolnave ale plantelor trebuie să fie îndepărtate și arse, iar tufișurile trebuie tratate cu amestec Bordeaux și preparate adecvate. Pentru prevenirea bolii nu ar trebui să fie timp de 3-4 ani pentru a planta o scoică de lungă durată pe acele zone în care culturile anterior cultivate expuse la aceleași patologii.

Efectul supra-udării solului sub plante poate fi apariția ciupercilor. Dintre alți dăunători, șlagii sunt mai predispuși să infecteze un acarian de păianjen sau o afidă. Tratamentele insecticide sau folclorice le salvează. De exemplu, o soluție de muștar uscat se luptă eficient împotriva afidelor.

concluzie

Regulile simple de îngrijire, o varietate de soiuri și un farmec extraordinar de flori fac ca mlaștina să fie de neînlocuit în compozițiile de grădină și populară cu rezidenții de vară.

Vizionați videoclipul: Comentați la fotografii pe google foto tot in descriere (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send