Grădinărit

Tomatos Violet bijuterie: caracteristică și descrierea soiului

Pin
Send
Share
Send
Send


Fructele unor soiuri de roșii nu sunt la fel ca roșiile roșii tradiționale. Cu toate acestea, viziunea neobișnuită atrage atenția multor iubitori de neobișnuit. Soiul de soia Bijuteria de ametist face o impresie ambiguă. Judecând după recenziile rezidenților de vară, roșiile au un gust plăcut, cu o ușoară aromă și carne suculentă, ușor uleioasă în senzație.

Soiuri caracteristice

Tomato Ametist Jewel (Ametist Jewel) se referă la roșiile de maturitate medie și a fost rezultatul muncii de selecție a americanilor Brad Gates. Tufișurile nedeterminate cresc destul de înalte (mai mult de 180 cm) și necesită staționare.

Fructele cristalizează rotund, forma oblate și cântăresc în greutate de aproximativ 150-210 grame. Coaja de roșii coapte Cioburile violete sunt destul de dense, nu sunt predispuse la fisuri. Interesant schimbă culoarea fructului pe măsură ce se coace: roșiile cu coajă tehnică au o nuanță de lumină purpurie, iar după maturarea finală, zona din apropierea tăierii devine neagră și se dizolvă ușor în culoarea luminată de sus.

În secțiune, roșiile soiului Amethyst bijuterie au un ton roz (așa cum este în fotografie). Fructele juicy sunt combinate organic cu diferite legume în salate și sunt excelente pentru conservare. O ușoară nuanță de note de fructe exotice dă salatelor o aromă pătrunzătoare.

Caracteristici soiuri de tomate Ametist bijuterie:

 • pot fi cultivate în sere și în câmp deschis;
 • tufișurile sunt întinse, cu frunze medii. În zona deschisă, tulpina nu crește peste un an și jumătate;
 • în sticlă, un soi de tomate Ametist bijuterie începe să dea fructe 110-117 zile după germinarea semințelor;
 • 5-6 fructe sunt fixate în mână;
 • randament ridicat;
 • roșiile sunt bine depozitate și tolerează transportul pe termen lung;
 • prelungirea fructelor. În condițiile de teren deschis, fructele continuă să se coacă în septembrie, iar în sere chiar și mai târziu.

Soiuri de tomate Bijuterii de ametist se caracterizează prin rezistența la multe boli. Unele dintre deficiențele de roșii pot fi considerate sensibilitatea la schimbările climatice. Planta nu tolerează căldura uscată și temperaturile scăzute. Pentru dezvoltarea normală a roșiilor și fructului abundent, temperatura medie trebuie să fie + 25˚ С.

Prin urmare, pe terenul deschis, această varietate de roșii poate fi plantată numai în centrul Rusiei.

Cultivarea răsadurilor

Producătorii recomandă însămânțarea semințelor timp de 60-67 zile înainte de a planta răsadurile în sol deschis. Boabele acestui soi se caracterizează printr-o germinație bună și prietenoasă.

Semințe de însămânțare

 1. Amestecul de sol trebuie pregătit în avans. Cea mai bună opțiune - achiziționarea de terenuri finalizate într-un magazin de specialitate. Granulele bijuteriilor violete sunt așezate în rânduri uniforme pe suprafața umedă a solului. Material de plantare presărat cu un strat subțire de pământ sau așchii de turbă (nu mai groase de 5 mm). Puteți umezi ușor întreaga suprafață a solului din recipientul de udare.
 2. Pentru a preveni uscarea pământului, cutia este acoperită cu folie de plastic sau sticlă. În timp ce semințele de bijuterie violet nu germina, recipientul este păstrat într-un loc cald (temperatura aproximativ 23˚ С).
 3. Imediat ce apar primele lăstari, foaia de acoperire este îndepărtată. Când răsadurile cresc primele frunze adevărate, răsadurile sunt atent transplantate în cupe / recipiente separate.
 4. Pentru tufișurile de creștere cu tulpini puternice se recomandă așezarea a două răsaduri într-un pahar. Când răsadurile bijuteriei violete cresc la o înălțime de 13-15 cm, este necesar să legați tulpinile cu un fir de nailon. În procesul de creștere, tulpinile cresc împreună, iar vârful răsadului slab este strâns. Ca rezultat, se formează un arbust cu o tulpină puternică puternică.
Sfat! Pentru ca răsadurile să se dezvolte în mod normal, recipientele sunt ținute într-o încăpere luminată, unde o anumită temperatură este menținută în jurul ceasului (aproximativ 23-24 ° C).

După aproximativ o săptămână și jumătate, puteți începe scăderea temperaturii. Această tehnică va contribui la dezvoltarea corectă a primelor perii ale bijuteriei Violette.

După două săptămâni puteți continua să coborâți temperatura (în timpul zilei până la + 19˚ С, iar noaptea - până la + 17˚ С). Dar nu grăbiți lucrurile prea mult și reduceți drastic gradele, deoarece acest lucru poate duce la o formare scăzută a primei perii. Pentru o bijuterie de ametist nedeterminată, este necesar ca prima perie florală să fie formată între 9 și 10 coli. În caz contrar, randamentul poate scădea semnificativ.

La transportul materialului săditor este necesar să se excludă posibilitatea pescărilor, schimbări bruște de temperatură. Răsadurile ar trebui să fie transportate Bijuterii ametist ar trebui să fie în poziție verticală, acoperite cu folie de plastic.

Solul după plantarea roșiilor ușor umezită. La introducerea tomatelor, bijuteria violet aderă la intervalul de 51-56 cm între bucșele individuale. Pentru înregistrarea căii dintre paturi este suficientă lățimea benzii de 70-80 cm.

Sfat! Pentru a facilita îngrijirea arbuștilor și pentru a le repara mai ușor, găurile sunt săpate într-un model de șah.

Cum de a lega note mari

O cremă este construită pe un pat cu soiuri de roșii. Bijuteria amethistică este o construcție care permite legarea tulpinilor de roșii în timp ce cresc. De obicei, bara transversală superioară este amplasată la o înălțime de doi metri. În condiții de seră, tulpinile comorii violete pot crește peste 2 m.

Este important! Pentru a nu taia o tulpină foarte lungă de bijuterie de ametist, ea este aruncată peste bara transversală (fir) și fixată la un unghi de 45˚. În cazul în care planta continuă să crească puternic, apoi la nivelul de 50-60 cm de la sol pin pinch.

Îmbrăcăminte superioară de roșii

Alegerea compoziției de îngrășăminte, este necesar să se ia în considerare compoziția solului, condițiile climatice, varietatea de roșii. Inalta tomate Bietul de ametist este recomandat sa se hraneasca in trei etape.

 1. La 10 zile după plantare, răsadurile sunt hrănite cu amestecuri de nutrienți gata preparate Humisol și Vermystil. Aderenții organici pot folosi o soluție de îngrășăminte de pasăre (în 10 părți de apă se diluează 1 parte de îngrășământ). Pentru a evita uscarea rapidă a solului, se recomandă ca solul să fie multiturat (cu iarbă tăiată, paie, pudră turbă). Mulchul încetinește și germinația buruienilor.
 2. Două săptămâni după formarea ovarelor la mâna a doua, se adaugă o bijuterie de înaltă calitate, compusă dintr-o soluție de gunoi de găină, cu o lingură de Mortar și 3 grame de mangan și cupru de vitriol. Pentru fiecare plantă sunt necesare 2 litri de îngrășământ combinat.
 3. La începutul recoltei, 2,5 litri din compoziția combinată aplicată în timpul celei de-a doua hrănire sunt deja aduse sub bucșă.
Este important! Îngrășămintele trebuie aplicate în timpul udării tufelor de bijuterii violet. Acest lucru va simplifica procesul de fabricare a pansamentelor, prevenind arderea radacinilor.

Îmbrăcăminte de pasoni

După formarea primei inflorescențe în axile frunzelor, lăstarii laterale încep să crească în roșii. Dacă tufișurile nu se formează, atunci toate plantele alimentare vor fi trimise pentru a mări masa verde.

În bijuteria ametistă nedeterminată procesul de formare a lăstarilor laterale nu se oprește. Prin urmare, pentru a obține o recoltă bogată, este necesar să se îngroape roșiile de roșii în mod regulat.

În condițiile climatice ale Rusiei centrale, orice lăstari și ovare din comoara Violet, care s-au format în luna august, nu vor avea timp să se formeze pe deplin și să se maturizeze. Prin urmare, este recomandat să le tăiați. De asemenea, la începutul lunii august, trebuie să strângeți toate punctele de creștere a tufișurilor, astfel încât planta să nu cheltuiască alimente pentru o creștere ulterioară.

Este important! Pentru o recoltă timpurie, bijuteria violet ar trebui folosită pentru colorare în fiecare săptămână. Bucșa poate fi formată din una, două sau trei tulpini.

În condițiile din centrul Rusiei, se recomandă să lăsați unul sau două tulpini într-un tufiș. Dacă inițial se planifică formarea tufișurilor dintr-o tulpină, atunci răsadurile pot fi plasate mai îndeaproape.

Rochiile neobișnuite bijuteria ametistă diversifică deosebit dieta de vară. O îngrijire simplă a plantelor va permite chiar grădinarilor novici să crească acest soi, iar culoarea originală a fructelor va deveni o adevărată decorare a dachilor.

Grădinari recenzii

Liza Minsk, Rostov-on-Don. Îmi place să experimentăm soiuri noi și non-standard de roșii. Tomatele Bijuterii de ametist nu au dezamăgit nici aspectul, nici gustul fructelor. Excelentul gust este plăcut tuturor celor dragi, iar oaspeții sunt pur și simplu încântați. Anna Rudova, Krasnodar, nu era plăcut (bijuteria ciudată de fructe). Deși boala este rezistentă la tomate. Nu voi mai fi plantat Natalya Usova, orașul Minusinsk Gustul neobișnuit de caramel al bijuteriei violete aduce o adevărată plăcere gastronomică. Această varietate de roșii este rezistentă la boli, așa că adaug cu siguranță la colecția mea de roșii.

Vizionați videoclipul: Beaded Jewelry Making : How to Make Beaded Necklaces (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send