Flori

Cum să ascundeți trandafirii pentru iarnă în Siberia

Pin
Send
Share
Send
Send


Fiecare grădinar visează că pe site-ul lui cresc tufele frumoase de trandafiri. Aceste flori sunt destul de fastidioase, deci au nevoie de îngrijire specială. Cu toate acestea, chiar și în condițiile dure ale Siberiei, puteți să crească muguri frumoase. Principalul lucru este să pregătiți corespunzător florile pentru iarnă. În acest articol vom examina mai detaliat modul de acoperire a trandafirilor din Siberia, astfel încât să nu sufere de îngheț.

Trandafiri și clima siberiană

În regiunile mai calde, trandafirii pot și nu pot acoperi. Zăpada este un adăpost natural care nu va permite plantelor să înghețe. În acest caz, tufișurile sunt pur și simplu tăiate și hrănite cu toamna. În această formă, trandafirii pot suporta în condiții de siguranță chiar și cele mai severe friguri.

În Siberia, unde iernile sunt mult mai aspre, va trebui să vă gândiți să construiți un adăpost artificial. În regiunile calde, adăpostul prea cald poate provoca degradarea arbuștilor. Dar în Siberia, nu se poate face fără ea.

Pregătirea trandafirilor pentru iarnă

Pregătirea trandafirilor constă în principal din două etape:

  • pansamentul de top;
  • decuparea.

Acest lucru ar trebui să se facă la timp și în mod corect. Odată cu începutul lunii august, este necesar să opriți udarea tufișurilor. Apoi, în luna octombrie, va fi necesar să udă trandafirii din abundență, astfel încât apa să pătrundă adânc în sol și să hrănească trandafirii pe parcursul iernii. Pentru a întări sistemul radicular și tulpinile, este necesar să se hrănească plantele. Pentru a face acest lucru, utilizați îngrășăminte de potasiu și fosfat.

Atenție! Este foarte important să nu exagerați cu cantitatea de îngrășământ. În caz contrar, bushul poate începe să crească activ, ceea ce este nedorit în toamnă.

Apoi, tufărișuri de tăiere. Îndepărtează toate frunzele și ramurile uscate. Toate lăstarile deteriorate și rupte sunt, de asemenea, întrerupte. Metoda de tăiere depinde de varietatea de trandafiri. De exemplu, trandafirii standard nu taie prea mult. În timpul iernii sunt atent puse pe pământ și instilate. Prin urmare, este necesar să se taie doar ramurile care sunt îndoite grav. Deci, va fi mai convenabil să acoperiți tufișul.

În trandafiri alpinism trebuie să tăiați toate ramurile vechi și uscate. Dacă alerg pentru mai mult de trei ani, atunci poate fi tăiat în siguranță. De asemenea, eliminați sucursalele prea lungi, care, în viitor, se pot rupe de vântul puternic. Este obligatoriu eliminarea ramurilor din tufișurile afectate de dăunători și boli. Apoi, ele trebuie să fie arse, astfel încât agenții patogeni să nu se răspândească în alte plante.

Sfat! Se crede că florile decolorate nu trebuie să fie scoase din bucșă.

În condiții naturale, maturarea fructelor dă plantei un semnal că este timpul să se mute într-o fază de odihnă. Astfel, planta nu va începe să formeze lăstari tineri.

Unii grădinari cred că tăierea nu afectează numai plantele, deoarece agenții patogeni pot pătrunde cu ușurință în cultură. În același timp, tăierea ajută planta să reziste înghețurilor severe, iar ramurile în acest caz nu suferă.

Shelter tufișuri pentru iarnă de ace de pin

În Siberia, îngrijirea trandafirilor este mult mai dificilă. Pentru ca plantele să supraviețuiască cu ușurință iarna, trebuie să fie pregătite în avans pentru aceasta. Trebuie reținut faptul că numai tufele bine îngrijite și rezistente sunt mai rezistente. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie hrăniți și împodobiți în mod regulat pe tot parcursul sezonului.

Adăpost excelent pentru tufișuri poate fi construit din ramurile obișnuite de molid. Dar este important să ne amintim că acest material este potrivit numai pentru acele trandafiri a căror înălțime după tăiere nu este mai mare de 50 de centimetri. Este necesar să se construiască un astfel de adăpost mai aproape de debutul înghețului, deoarece pe vreme caldă plantele pot purta pur și simplu sub un strat gros de ramuri.

Mai întâi trebuie să slăbiți solul din jurul tufișului. Acest lucru ar trebui făcut foarte atent, pentru a nu răni sistemul rădăcină. Principalul lucru este că grosimea solului a fost de aproximativ 5 centimetri. După aceea, bucșa este tratată cu o soluție de sulfat de cupru. Fluidul Bordeaux poate fi, de asemenea, utilizat. Apoi solul vegetal este presărat cu grijă cu cenușă de lemn. Acest lucru va proteja planta de dăunători și de diferite boli fungice.

Când temperatura noaptea scade la -5 ° C, tufișurile pot fi turbă. Răsadurile tinere cresc până la mijlocul creșterii lor, iar plantele mai înalte până la 1/3 din înălțimea întregului tufiș. În această formă, trandafirii nu se tem de nici măcar înghețurile cele mai severe.

Atenție! În loc de turbă, puteți folosi terenuri obișnuite.

Este important ca solul sau turba să fie uscate. Deci, la planta va pătrunde în aer liber.

După aceasta, puteți trece la construcția adăpostului în sine. Pentru a face acest lucru, aranjați ramurile de sus de pin sau molid. Nu umpleți golurile cu frunze uscate, iarbă sau rumeguș. Astfel de materiale vor începe rapid să se fragmenteze când umiditatea intră în clădire. Trandafiri de acoperire este posibilă numai în vremea insorită a soarelui.

Construcția de seră din polietilenă

Mulți grădinari sunt obișnuiți să acopere tufișurile cu polietilenă. Acest adăpost protejează perfect plantele de frig. Și atunci când sunt ventilate corespunzător, tufișurile nu se vor expreta exact. Pentru construirea unui astfel de adăpost vor fi necesare următoarele materiale și accesorii:

  • tije metalice sau arcuri;
  • Acoperișuri;
  • folie de plastic.

Pentru a acoperi corespunzător trandafirii cu polietilenă, trebuie să urmați acești pași:

  1. Primul lucru, desigur, este să pregătim trandafirii. Acestea sunt hrănite, tăiate și legate astfel încât să fie convenabile să se așeze pe pământ.
  2. Astfel, este posibil să se acopere atât o bucată, cât și o linie întregă. Trandafiri de trandafiri sunt așezate deasupra trandafirilor. Acest lucru se poate face în avans, apoi aruncați doar un material de acoperire pe partea de sus. În plus, este posibil să se scurgă îndoiri pentru apă, astfel încât să nu curgă înăuntru.
  3. Când vine înghețul, ar trebui să acoperiți materialul de acoperire cu arc, iar el, la rândul său, polietilenă. O astfel de acoperire nu va permite umiditatea să se acumuleze, ceea ce poate provoca vyprevaniya. Marginile materialului de acoperiș pot fi ușor ridicate, astfel încât aerul curat să curgă spre flori.

În plus față de ruberoid, puteți folosi carton simplu sau hârtie bituminoasă. Este instalat pe un arc metalic și apoi acoperit cu polietilenă. Polietilena în acest caz protejează structura de umezeală.

Scoateți adăpostul în primăvară

De îndată ce se va încălzi pe stradă, trandafirii vor trebui eliberați din adăpost. Este important să nu facem prea devreme sau, dimpotrivă, să întârziem. În primăvara anului, în paturi cu trandafiri nu se acumulează exces de umiditate, aveți nevoie pentru a le planta în zonele ridicate. De obicei, se încălzesc mai întâi.

Este necesar să se deschidă trandafiri treptat, astfel încât tufișurile să se obișnuiască cu lumina soarelui, iar temperatura să scadă. Pentru a face acest lucru, ridicați mai întâi marginile materialului de acoperire. Apoi trebuie să deschideți complet o parte a structurii. După un timp, adăpostul este îndepărtat complet.

Este important! Adăpostul este înlăturat în vremea tulbure, astfel încât plantele să nu aibă arsuri solare.

Molidul sau ramurile de pin sunt scoase din tufișuri imediat după ce zăpada începe să se topească. Dacă nu aveți timp să faceți acest lucru, umezeala se poate scurge în interiorul, iar planta va începe să măture. La început, este necesar să se umbrească tufișurile până se obișnuiesc cu lumina directă a soarelui. Acest lucru va fi suficient de la 5 la 10 zile.

Imediat după adaptare, puteți începe tăierea primăvară a trandafirilor. Toate lăstarii uscați peste iarnă trebuie îndepărtați. Apoi, ar trebui să hrăniți tufișurile astfel încât să câștige tăria înainte de începutul perioadei vegetative. De asemenea, nu uitați să udați și să slăbiți solul.

concluzie

Acum știi exact cum să ascunzi trandafirii pentru iarnă în Siberia. După cum se poate observa din acest articol, nu este necesar să se utilizeze materiale scumpe pentru acest lucru. Chiar și ramurile de pin obișnuite pot salva plantele din îngheț. Principalul lucru este că acest adăpost nu interferează cu culorile pentru a primi cantitatea necesară de aer proaspăt și nu cauzează deteriorarea arbuștilor. Chiar și în timpul iernii, este important să aerul în mod constant trandafiri. De asemenea, trebuie să respectați calendarul corect. Dacă acoperiți trandafirii mai devreme sau mai târziu, este puțin probabil ca aceștia să poată suporta înghețurile abrupte din Siberia.

Pin
Send
Share
Send
Send