Grădinărit

Cum se păstrează usturoiul de iarnă acasă

Pin
Send
Share
Send
Send


Rezidenții de vară trebuie să-și petreacă mult efort pentru a recolta o recoltă de calitate a fiecărei culturi. Dar această etapă nu este ultima. Plantele trebuie să crească, să aștepte recolta și apoi să o salveze. Depozitarea pe timp de iarnă este importantă pentru orice regiune. În sezonul rece este dificil să vă asigurați dieta cu legume și fructe proaspete, astfel încât grădinarii să se gândească la modalități de stocare în avans. Articolul va examina regulile de depozitare la domiciliu a usturoiului de iarnă.

Usturoi de iarnă - o legume proaspăt, dar foarte util.

De îndată ce cel puțin un parametru este deranjat în timpul depozitării, atunci fără el puteți rămâne cu mult înainte de recoltare. Dar, în plus față de avantajele nutriționale și de gust, are un efect terapeutic puternic. Prin urmare, considerăm aspectele legate de depozitarea corectă a capului de usturoi în timpul iernii.

Pregătirea preliminară înainte de depozitarea usturoiului

Depozitarea de înaltă calitate a usturoiului de iarnă la domiciliu este posibilă numai cu recoltarea adecvată. Grădinarii trebuie să facă totul în conformitate cu regulile:

 1. Respectați termenii de curățare. Principalii asistenți în acest sens sunt calendarul lunar, prognoza meteo și semnele externe ale plantei gata pentru recoltare.
 2. De îndată ce frunzele plantei devin galbene, tulpina este moale, iar cojile vor rămâne cu ușurință în spatele dinților, atunci este timpul să recoltați.
 3. Asigurați-o udare adecvată. Cu 3-4 săptămâni înainte de perioada de recoltare preconizată, udarea este oprită. În acest caz, cultura este stocată mai bine în timpul iernii. Prin urmare, încercați să săpătați capul înainte de ploaie.
 4. Alegeți condiții meteorologice adecvate. Legumele recoltate în vremea ploioasă sunt mai greu de conservat - este necesară o uscare suplimentară.
 5. Îndepărtați cu atenție capetele de usturoi pentru depozitare. Pentru a face acest lucru, utilizați furculițele, nu o lopată. Asigurați-vă că retrageți din tulpina plantei cu 5-7 cm, pentru a nu răni usturoiul.

Următoarele etape - uscarea, curățarea, o partiție. Toată lumea este importantă și necesară. Rezidenții de vară trebuie să aștepte oprirea naturală a proceselor vegetative din plantă.

În timp ploios, recolta este așezată sub o șopron timp de 10 zile, pe vreme uscată, lăsată pe paturi.

Acțiunile ulterioare includ curățarea terenului, tăierea tulpinilor și rădăcinilor. Rădăcinile rămase sunt arse.

Acum, peretele.

Este important! Este imposibil să depozitați usturoiul de iarnă fără un perete etanș.

Dacă în timpul sezonului de creștere a fost o infecție a infecției fungice sau a larvelor de dăunători, atunci produsul va supraviețui pentru o perioadă scurtă de timp. Prin urmare, este mai bine să renunțați la orice capete îndoielnice pentru utilizarea prioritară și să nu le lăsați să le folosească în timpul iernii.

Opțiuni de depozitare pentru usturoi de iarnă la domiciliu

Pentru ca usturoiul să-și păstreze caracteristicile și aspectul atractiv, trebuie să găsiți o metodă adecvată de depozitare pe timp de iarnă pentru condițiile dvs. Există doar două căi principale - calde și reci.

Parametrii metodei calde - temperatura nu este mai mare de 200 ° C, iar umiditatea în cameră este de la 50% la 70%. Mai potrivit pentru uz industrial. În versiunea la rece, temperatura este menținută de la + 2 ° C la + 40 ° C, procentul de umiditate este permis până la 90%. Această opțiune este mai aproape de spațiul de stocare la domiciliu. Cel mai adesea, grădinarii pun cultură în frigider. Materialul vegetal de iarnă nu necesită o depozitare mai lungă, dar nu va dura mai mult de șase luni și va începe să se deterioreze sau să germineze.

Printre numeroasele idei, grădinarii alocă cele mai convenabile pentru usturoi de iarnă. Depozitați cultura folosind:

 1. Metoda rece. Se potrivește frigiderului la domiciliu, containere de sticlă sterilizate, sac de țesut, tratat cu soluție salină.
 2. Metoda de sare. Cu aceasta, capetele produsului de iarnă sunt stropite cu sare uscată.
 3. Făină, stropind cu usturoi cuișoare sau capete.
 4. Ceapa coaja, de asemenea, pentru recolta peresypaniya.
 5. Ulei vegetal Ulei de toamnă pre-pregătit.
 6. Parafina. Substanța oferă o depozitare lungă chiar și la temperatura camerei. Cu această metodă, usturoiul nu-și pierde umezeala.
 7. Pigtale de tulpini de usturoi.
 8. Cutii, plase, cutii de depozitare.

Fiecare metodă are propriile nuanțe, avantaje sau dezavantaje.

Pastram usturoiul de iarna fara probleme

Cum se păstrează usturoiul de iarnă acasă? Bine dovedit, dovedit de multe gospodine, opțiuni - bucătărie, cămară, frigider. Pentru a plasa cultura de iarnă în condiții de cameră utilizați:

 1. Borcane de sticlă. Acestea trebuie să fie sterilizate și uscate. Apoi puneți felii netratate din produsul de iarnă. Dar substanțele suplimentare pentru siguranța legumelor au diferite. Dacă nu este turnat cu nimic, închideți bine borcanul cu un capac. Într-un alt caz, felii sunt acoperite cu făină de grâu. La adăugarea făinii, borcanul este lăsat deschis.
 2. Un alt ingredient care salvează usturoiul de iarnă de la zgâriere în timpul iernii este sarea de masă. Componentele sunt introduse într-un borcan în straturi, alternând usturoiul și sarea.
 3. Coșurile sunt bune pentru cuișoare. În ele se menține aerisirea necesară fără pescaj. Dacă luați cutii de carton, cutii din plastic sau din lemn, va trebui să faceți găuri în ele.
 4. Cârlig de suspensie.

  Modul popular folosit pentru păstrarea unei legume de iarnă din antichitate era chiar decorat cu o scuipătoare de case. Un astfel de decor de usturoi. Este benefic faptul că, în orice moment, vă puteți examina stocurile și puteți detecta un cap deteriorat sau deteriorat. Pentru țesut, este necesară o bază - o frânghie, un ham, o sfoară și tulpini de usturoi de 35 cm lungime. De aceea, determina metoda de iarnă de depozitare a usturoiului în avans pentru a lăsa lungimea necesară a tijei. O parte a panglicii este atașată la perete cu o buclă.
 5. Punga este dublă. Vor fi necesare două tipuri de pungi de uz casnic - pânză și plastic. Panza este plasată în interiorul filmului, iar usturoiul de iarnă este turnat în containerul dublu. Avantajele acestei metode sunt stabilitatea parametrilor de umiditate și siguranța bună a recoltei pe parcursul iernii.
 6. Ulei vegetal Cale de manevră. Uleiul trebuie fiert timp de 1 oră, se adaugă 3-5 picături de soluție de iod de farmacie. Capetele netratate se răspândesc în ulei, apoi se scot și se răcește. Înainte de a pune produsul de iarnă prelucrat este uscat. Pentru depozitare, utilizați orice recipient cu dimensiunea dorită.

Nuante importante

Am analizat modalitățile de a stoca legumele de iarnă la domiciliu. Dacă stocăm produsul în apartament, atunci cea mai bună opțiune este să recunoaștem recipientele din sticlă cu un capac etanș. Temperatura camerei nu contribuie întotdeauna la conservarea pe termen lung a recoltei de usturoi. Prin urmare, multe gospodine fac ceea ce trebuie, daca folosesc mai multe metode diferite in acelasi timp. Cu o cantitate mică de usturoi de iarnă, este potrivit un frigider de bucătărie, dacă stocurile sunt mai mari, alegeți cel mai convenabil. Cel mai adesea empiric, încercând opțiunile listate. În orice caz, nu uitați:

 • inspectați periodic și sortați usturoiul depozitat;
 • asigurați-vă că produsul nu este depozitat în lumină;
 • să respecte umiditatea necesară, astfel încât capetele să nu fie putrede și mucegăite;
 • scoateți becurile deteriorate sau bolnave în timp, mai ales atunci când culoarea lor se schimbă;
 • turnați dinți de germinare a uleiului.

Orice mod de casă pentru a stoca usturoiul de iarnă va fi fiabil atunci când se pune material de înaltă calitate. Acordați atenție peretelui de compartimentare al bulbilor după recoltare, furnizați indicatorii de temperatură și umiditate necesari. Cu această abordare, economisiți o legume sănătoase până la recolta nouă.

Pin
Send
Share
Send
Send