Grădinărit

Soia de struguri: descriere detaliată + fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


Soiul de struguri de la Sofia la prima sa întâlnire poate părea o manechin plastic. Totul se referă la fructele de dimensiuni mari de aceeași dimensiune. Într-adevăr, grupurile arată așa. Dacă doriți să aveți fructe de pădure gustoase în grădina dvs., familiarizați-vă cu descrierea soiului, caracteristicile strugurilor și fotografiile.

descriere

Soiul de struguri din Sofia a fost crescut la sfârșitul secolului trecut de către grădinarul amator V.V. Zagorulko. Soiurile Kishmish Radiant și Arcadia au fost folosite ca părinți. Strugurii noi au absorbit cele mai bune calități ale strămoșilor lor. Perioada vegetativă variază de la 110-115 de zile.

Sofia este o varietate de soiuri de masă timpurii copt. Datorită gustului său rafinat, strugurii câștigă popularitate printre grădinari. O descriere detaliată a soiului de struguri din Sofia, fotografii, recenzii și videoclipuri va fi prezentată cititorilor noștri de mai jos.

tufiș

Vita la un tufiș este puternică, maro strălucitoare. Dar cele mai remarcabile sunt frunzele de struguri. Pliante superioare de culoare verde inchis fara pubescenta. Lamele pentru frunze sunt muchii mari, rotunjite, usor disecate si margini ondulate. Bushul este deosebit de frumos în toamnă, când frunzele devin verde-galben.

De aceea, strugurii sunt folosiți în designul peisajului: sunt decorați cu arbori, case de pridvor, alte clădiri situate pe teritoriu.

Ciorchinii

Clusterele sunt mari, cântărind mai mult de un kilogram. Uneori supergienii cresc până la trei kilograme. Forma periei de struguri este conică. Fructele sunt împinse strâns unul împotriva celuilalt, astfel încât niciodată nu se vor pierde clusteri.

Atenție! Densitatea periilor provoacă unele dificultăți în îngrijire. Pentru ca fructele să nu putrezească, trebuie să se subțieze.

fructe de padure

Boabele sunt ușor alungite în formă de ou, cântărind până la 15 grame. Au moștenit semnele externe din soiul Arkady. Dimensiunea fructelor de padure este de 3,3x2 cm. Este vizibil in mod clar pe fotografie.

Boabe cu carne suculentă și delicată, dulce în gust. Finisajul este nucșoară, luminos, ușor de reținut. Piele subțire, dar densă, cu dungi - încă un avantaj.

În maturitatea tehnică a fructelor de pădure cu o nuanță de culoare roz pal și strălucirea la soare. Struguri de soiuri de soiuri de soiuri de soia. În fructe de padure nu există mai mult de două semințe. Ele sunt moi, arata ca rudimente. Unele fructe nu au deloc pietre.

flori

Soiul Sofia are numai flori de sex feminin, deci necesită plante de polenizare. Pentru a nu provoca polenizarea, care poate duce la pierderea calităților varietale, ar trebui să existe un ars de Arcadia lângă el.

Floarea în struguri este lungă. Pistilii de flori păstrează umezeala pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât toate florile sunt polenizate: nu există mazăre în grupuri.

Fructul de succes necesită nu numai plante polenizante, ci și îngrijire adecvată, în special arbuști de tăiere. Frunzele care dau fructe trebuie să fie scurtate cu 4-8 muguri.

productivitate

Soia de struguri - soi de mare randament. Totul este o chestie de arbust cu creștere puternică, pe care toate lăstarii coacă în același timp. Din acest motiv, alimentele sunt în cantitățile necesare. Și dacă strugurii sunt cultivate în zone cu o zi lungă de lumină și o cantitate suficientă de soare, atunci este asigurată o recoltă înaltă și stabilă.

Caracteristici distinctive

Pe baza descrierii soiului de struguri din Sofia, se pot numi caracteristicile caracteristice, se evidențiază argumentele pro și contra.

demnitate

 1. Termeni de coacere. Strugurii aparțin soiurilor de maturare timpurii.
 2. Caracteristicile gustului. Boabele au un gust delicat, dulce, cu indicii de nucșoară.
 3. Condiții de creștere. Sofia este un strugure rezistent la îngheț, care poate să iasă la temperaturi de până la -21 grade când este cultivat în regiunile sudice. În condiții climatice mai severe este necesar să se acopere vița de vie.
 4. Seceta. Fructe bune în climă aridă la temperaturi ridicate. În cazul în care căldura este o perioadă lungă de timp, este necesar să se acopere grupurile cu frunze de struguri.
 5. Rata de supraviețuire Răsadurile proprii înrădăcinate grabesc repede solul.
 6. Vizualizarea mărfurilor. Strugurii de struguri sunt atrăgători în aspect, transportă bine transportul. Acesta este motivul pentru care soiul Sophia este cultivat de fermieri pentru vânzare.
 7. Aplicație. Boabele sunt bune proaspete și sunt transformate în sucuri.
 8. Imunitate excelentă. Tufișurile nu sunt afectate de multe boli de struguri sau sunt ușoare datorită abilității viilor de a le lupta. Acest oidium, mucegai praf, diferite tipuri de putregai. Dar pentru fiabilitate trebuie să aplicați măsuri preventive.

deficiențe

În ciuda avantajelor, soiul are dezavantaje:

 1. Prezența numai a florilor de sex feminin poate duce la o polenizare exagerată de alte soiuri de struguri situate la un metru de Sofia.
 2. Strugurii sunt predispuși la putrezirea gri.
 3. Pădurile supra-crescute se pot sparge.
 4. Densitatea mare a ciorchinului contribuie la putrezirea boabelor.
 5. Păstăiurile suprasaturate sunt îngrijite slab, ciocănesc.
Este important! Strugurii de struguri trebuie eliminați din bucătărie în timp util, în caz contrar unele fructe de padure vor cădea, iar calitatea fructelor sărace se va deteriora.

Secretul fructelor mari

După cum menționează grădinarii în recenzii, soiul Sophia nu aparține unor plante nepretențioase. În spatele lui necesită o grijă deosebită, atunci fructele de păstăi vor fi mari, iar clustele nu vor fi fixate. Vom dezvălui viitorilor producători câteva secrete:

 1. În timpul înfloririi, este necesar să se poleniza în mod artificial strugurii. Pentru a face acest lucru, utilizați puf. Datorită acestei proceduri, densitatea buchetului crește.
 2. Pe tufă nu trebuie să lăsați mai mult de 30 de pensule. Un număr mai mare de clustere duce la fructe mici.
 3. Este necesar să se monitorizeze numărul de rudimente formate. Dacă o mulțime de ele, este necesar să subțire. Nu este necesar să-i miluiști ovarul, altfel, din cauza prea multor densități, unele fructe de pădure vor începe să putrezească.
 4. În cazul în care unele fructe de pădure din ciorchine sunt întârziate în dezvoltare, atunci în timpul turnării trebuie eliminate pentru a nu întârzia substanțele nutritive.
 5. Planta trebuie să fie pulverizată din putregai gri, pentru a nu strica aspectul ciorchinului și a gustului.
 6. Bomboanele mari și gustoase cresc cu hrănire regulată.

reproducere

Sofia este o plantă unică, deoarece poate fi propagată în diferite moduri:

 • semințe;
 • stratificarea;
 • butași;
 • puieți;
 • prin vaccinare.

Pentru altoire folosind stocul, care a maturat lemn. Efectul acestei metode în prezența unui sistem rădăcină excelent. Fructele încep cu un an mai devreme.

Este important! În calitate de stoc, soiurile de struguri înalte sunt folosite astfel încât planta să nu piardă această calitate în viitor.

La reproducerea prin straturi, se alege cel mai productiv tuf, cu o tragere puternica si puternica. Este așezat orizontal pe suprafață și presărat cu sol fertil. Pentru ca planurile să nu se ridice, o pun în jos. În timpul înrădăcinării, este necesar să se monitorizeze starea solului: nu este permisă uscarea. Atunci când există rădăcini bune pe straturi, acesta poate fi transplantat într-un loc permanent.

Metoda de cultivare a semințelor de struguri Sophia este mai durabilă, dar rezultatul este întotdeauna pozitiv.

Caracteristici de îngrijire

După cum rezultă din descrierea și caracteristicile soiului, orice grădinar poate să-l crească. Îngrijirea este aproape identică cu alte soiuri de struguri. Dar trebuie să țineți cont de câteva caracteristici:

 1. Sofia reacționează negativ la un număr mare de medicamente care conțin azot. Dar suplimentele cu fosfor și potasiu permit plantei să se dezvolte perfect, să dea fructe în timp și să dea o recoltă bogată.
 2. Când cultivați struguri în regiuni unde temperaturile scad sub -21 grade, trebuie să vă gândiți la adăpostul potrivit pentru iarnă.
 3. În timpul căderilor de căldură prelungite pot fi deteriorate, astfel încât acestea sunt acoperite cu frunze de struguri.
 4. Formarea randamentelor stabile contribuie la formarea corectă a bucșei. Tăiați vița de vie în fiecare an. Pe tufiș nu lăsa mai mult de opt ochi. Supraîncărcarea reduce greutatea ciorchinilor.
 5. Soia de struguri Sophia trebuie udată abundent înainte, în timpul înfloririi și în timpul sezonului de boabe. Când boabele încep să se coacă, trebuie să fiți atenți la udare. O cantitate mare de apă duce la crăparea fructelor de pădure.

Boli și dăunători

Descrierea indică faptul că strugurii Sofia sunt rezistenți la multe boli și dăunători. Dar trebuie să depuneți toate eforturile pentru a obține o recoltă bogată de fructe de pădure mari, cu un gust delicat.

Dăunătorii cei mai periculoși pentru plantarea strugurilor sunt viespi și păsări, iubitorii de mâncare a fructelor dulci. Fructele deteriorate încep să putrezească, determinând deteriorarea mărfurilor. Poți să scapi de păsări cu ajutorul unor plase care sunt aruncate pe tufișuri sau fiecare buchet să fie ascuns în pungi de plastic.

În ceea ce privește viespile, ele provoacă o mulțime de probleme. În primul rând, este necesar să se percheziționeze teritoriul în căutare de cuiburi de viespe. S-au găsit așezări de insecte arse. În al doilea rând, este de dorit să atârnați momeli velcro pe tufișuri.

Speranța pentru rezistența la boală nu merită dacă site-ul cultivă diferite soiuri de struguri. În orice caz, vor fi necesare tratamente preventive cu lichid Bordeaux, carbofos, vitriol și alte preparate speciale.

opinii

Vladimir, 45 de ani, Teritoriul Krasnodar. Am crescut de mult timp de când am mai multe tufișuri. Clusterele care cântăresc mai mult de un kilogram. Poate că ar fi mai mult, dar în timpul perioadei de fertilizare, am tăiat o parte din ovar pentru a scădea densitatea buchetului. Dacă această procedură nu este efectuată, unele fructe de pădure aflate sub presiunea "surorilor" vor fi încă deteriorate, vor izbucni. Gustul soiului este excelent. Copiii așteaptă - nu vor aștepta ca Sofia să fie gata.

Svetlana, 29 de ani, regiunea Moscova. Am trei tufișuri care cresc alături de foișor. Pentru a da un efect decorativ, am tăiat frunzele suplimentare cu foarfece de manichiură. Recolta este stabilă, dar viespii sunt enervante. Trebuie să tragem pungi de plastic. Am acoperit tufele de iarnă, deoarece scăderea temperaturii are un efect negativ. Primul an nu este acoperit, plantele pierdute. A trebuit să cumpăr răsaduri noi.

Vyacheslav, 56 de ani, Ryazan Am o relație complicată cu strugurii: nu se întâmplă nimic. A încercat să crească și Sophia. Se pare că face totul conform regulilor, sfătuiesc cu vecinul meu - totul este inutil. Acum cumpar buchete delicioase de la vecinul meu pentru nepotii mei.

Vizionați videoclipul: Gary Yourofsky - A Life-Changing Speech, New York 2014 (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send