Rețete

Cum să sterilizezi cutii în aerogrill

Pin
Send
Share
Send
Send


Efectuarea din ce în ce mai populară a conservelor dintr-o varietate de fructe și legume pentru iarnă pe cont propriu. Iar motivul nu este numai acela de a avea ocazia de a produce feluri de mâncare folosind rețete dovedite și foarte gustoase, dar și că puteți fi siguri de siguranța ingredientelor sale, mai ales dacă au fost cultivate cu atenție cu mâinile tale.

Dar, pentru o gospodină experimentată și pentru începător, procesul de sterilizare a borcanelor sau a mâncărurilor gata preparate, uneori necesar atunci când se conserva, pare a fi un coșmar. Imaginați-vă că în căldură va trebui să umpleți bucătăria cu vapori de apă fierbinte - și nu mai doriți să faceți nimic. Dar, din fericire, în ultimii ani au existat multe adaptări pentru a facilita gătitul. Și unul dintre ei părea inventat intenționat pentru a face procesul de sterilizare ușor și plăcut. Dar, într-adevăr, sterilizarea cutiilor în aerogrill este atât de simplă și nu împovărătoare încât atunci când vedeți sau încercați să efectuați acest proces odată, este puțin probabil să utilizați în viitor orice altă metodă de sterilizare.

Ce este cuptorul cu convecție

Numele real al acestui aparat este un cuptor cu convecție și nu a fost inventat deloc pentru sterilizare, ci pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare folosind fluxuri de aer cald. Dar acest aparat de bucătărie sa dovedit a fi foarte versatil în utilizarea sa, deoarece atît peștele coapte și carnea de pui, fie un kebab cu o crustă crocantă sunt obținute elegant în el. Și în el puteți găti supe și compoturi, toc, coaceți, precum și să faceți o varietate de preparate pentru iarnă. Exact pe ultima functie este necesar sa se traiasca mai mult.

La urma urmelor, cuptorul cu convecție face posibilă nu numai sterilizarea cutiilor goale pentru conservare, ceea ce, în sine, nu este rău, ci și pentru a face blănuri direct în bănci, în același timp supunând produsele la sterilizare. Calitatea sterilizării este chiar mai mare decât atunci când se utilizează metode convenționale. Acest lucru se realizează prin creșterea temperaturii de încălzire: poate varia de la 150 ° C la 260 ° C. Acest articol este dedicat modului de sterilizare a cutiilor și a diferitelor feluri de mâncare gata preparate într-un cuptor cu convecție.

Sterilizarea cutiilor goale

Dacă ați cumpărat recent un cuptor cu convecție și încă nu sunteți gata moral să-i aveți încredere în pregătirea semifabricatelor pentru iarnă, atunci puteți începe cu cel mai simplu proces - sterilizarea cutiilor goale pentru conservare suplimentară.

Acest proces cu ajutorul aerogrill are loc foarte rapid și natural. În primul rând, ca de obicei, băncile sunt pregătite: le iau pe cele intacte, le spală și le clătesc bine.

Grila inferioară este așezată în castronul cuptorului cu convecție și la fel de multe cutii sunt așezate pe el, așa cum poate intra, astfel încât să rămână un spațiu mic între ele.

Atenție! Pentru a steriliza cutii mari și înalte, poate fi necesar să instalați un inel de mărire deasupra, astfel încât să puteți închide capacul.

Temperatura pe cuptorul cu convecție este setată de la + 120 ° C la + 180 ° С. În timpul transportului mai cald, unde puteți seta și viteza de rotație a ventilatorului, acesta este setat la nivel mediu. Pentru cutiile cu un volum de cel mult 0,75 l, cronometrul este setat la 8-10 minute. Băncile cu volum mai mare sunt sterilizate deja 15 minute. Cu toate acestea, timpul de sterilizare depinde în mod direct de temperatură. Dacă trebuie să efectuați rapid procesul, apoi setați temperatura de la + 200 ° C la + 240 ° С și sterilizați toate cutiile în mai puțin de 10 minute. Totuși, în acest caz, este de dorit ca sterilizarea la temperaturi ridicate să fie combinată cu sterilizarea cu abur. Pentru a face acest lucru, înainte de a instala cutiile în cuptorul de transport aer, turnați puțină apă în fiecare dintre ele (un strat de aproximativ 1-2 cm).

După ce sună semnalul temporizat, puteți scoate borcane sterile din castron și le puteți folosi în scopul dorit. Trebuie doar să faceți totul cu mare grijă, deoarece băncile vor fi foarte calde.

Sfat! Dacă nu creșteți temperatura setată peste + 150 ° C, atunci puteți ușor să sterilizați capacele împreună cu cutiile.

Dar la o temperatură mai ridicată, garniturile de etanșare din capace se pot deteriora. În acest caz, acestea pot fi fie îndepărtate și sterilizate separat, fie acoperirea în sine ar trebui să fie sterilizată separat în orice mod convenabil.

Blocuri în cuptor cu convecție

Deci, acum știți cum să sterilizezi cutii în aerogrill. Dar cea mai interesantă caracteristică a acestui aparat este sterilizarea blancurilor gata preparate. Acest proces nu-i plăce nici o gospodină, pentru că este destul de consumatoare de timp și chiar periculoasă deoarece este asociată cu manipularea borcanelor de sticlă umplute cu lichid fierbinte în apă clocotită. Interesant, cuptorul cu convecție este capabil să creeze un miracol. Se poate face procesul de sterilizare a pieselor în el complet sigur și ușor chiar și pentru bucătarii novice.

Dacă doriți să sterilizați mâncăruri gata preparate, pur și simplu puneți cutii în cuva de cuptor cu convecție, acoperiți cu capace fără cauciuc și activați cronometrul pentru timpul necesar la temperatura potrivită.

Este important! Dacă de la început se stabilește cea mai ridicată temperatură, + 260 ° C, atunci datorită intensității încălzirii, timpul de sterilizare este redus.

Dar cel mai adesea, pentru a economisi energia electrică, procedați după cum urmează. Cuptorul cu convecție este pornit inițial la cea mai înaltă temperatură și după 10 minute este redus la + 120 ° С + 150 ° С. În general, timpul de sterilizare durează 15-20 de minute, chiar și pentru cutii mari.

Sterilizând piesa de prelucrat, puteți observa prin geamul transparent cursul procesului propriu-zis. Dacă totul merge bine, ar trebui să observați bule de fierbere în borcane.

După ce se aude bipul instrumentului, cutiile se îndepărtează cu grijă și apoi se rotesc cu capace sterile.

Dar cel mai interesant lucru este faptul că în aerogrill este posibil să se facă sterilizări cu sterilizare practic de la zero, adică fără a utiliza boluri suplimentare, tigăi și alte ustensile de bucătărie și elemente de încălzire sub formă de aragaz sau cuptor.

Pentru a face acest lucru, puneți produse felii (legume, fructe sau fructe de pădure) în borcane fierte și puneți-le în vasul de convecție al cuptorului. Apoi, băncile sunt umplute cu lichidul necesar (marinadă, saramură sau sirop dulce) și se acoperă cu capace.

NOTĂ! Dacă sterilizați spațiile goale cu capace, atunci în orice caz este mai bine să îndepărtați guma de etanșare pentru a putea seta cea mai înaltă temperatură.

Apoi, setați temperatura și timpul de gătire dorit. Este necesar să rețineți că, dacă utilizați rețete pentru o plăcuță obișnuită, atunci timpul de gătit aerogrill poate fi redus cu 30%.

După terminarea lucrărilor cuptorului de convecție, semifabricatele dvs. sunt gata și sterilizate, tot ce rămâne este să le scoateți și să le rostogoliți. Este important să nu uitați să introduceți în capacele, sterilizate în altă parte guma de etanșare.

După cum puteți vedea, nu este nimic dificil de a lucra cu aerogril, dar acest dispozitiv poate facilita procesul de sterilizare a preparatelor pentru iarnă de mai multe ori.

Pin
Send
Share
Send
Send