Flori

Când să planteze lalele în toamna în regiunea Moscovei

Pin
Send
Share
Send
Send


Lalele - aceasta este una dintre primele flori care apar pe paturile de primavara. Furnizarea paturilor de înflorire timpurii permite plantarea toamnei. Calendarul lucrărilor depinde în mare măsură de regiune. Lalele de plantare în toamna în suburbii are propriile caracteristici. Respectarea mai multor condiții va ajuta la obținerea unui pat de flori în floare abundentă în primăvară.

O caracteristică importantă a lalelelor este necesitatea transplantului. Dacă nu schimbați locația acestor plante, ele vor începe să degenereze și să-și piardă proprietățile decorative. O atenție deosebită este acordată locului de plantare, fertilizării și preparării materialelor.

Beneficiile plantării toamnei

În primăvara în sortimentul de magazine de grădină apar bulbi de lalele și alte primroses. La plantarea în primăvară, probabilitatea de apariție este foarte mare. Cu toate acestea, aspectul florii necesită timp, deci nu puteți aștepta să înflorească.

Plantarea lalelelor în perioada de toamnă are mai multe avantaje:

 • becurile câștigă timp pentru adaptare în pământ;
 • este furnizată o înflorire timpurie.

Atunci când temperatura crește, bulbii plantați în sol trezesc și trag. În primăvară, apar lăstari, chiar dacă zăpada rămâne în locuri umbroase.

Partea ridicată a lalelelor se dezvoltă în perioada aprilie - iunie, care depinde de regiune și varietate. Bulbi sunt săpate în sus după ce înflorirea este finalizată în iunie / iulie, când majoritatea frunzelor plantelor devin galbene.

La un loc, lalele cresc la 4 ani, după care trebuie transplantate. Pentru anumite soiuri, locația se schimbă mai des.

Transplantul de lalele este necesar în următoarele cazuri:

 • plantele nu produc flori;
 • deformarea frunzelor sau mugurilor;
 • creșterea activă a grădinii de flori;
 • prevenirea bolilor.

Datele de aterizare

Toamna este considerată cel mai bun moment pentru plantarea plantelor bulbice. Lalelele trebuie sa treaca printr-o perioada de racire, dupa care incepe cresterea lor viguroasa si inflorirea. La plantare, este necesar să se ia în considerare faptul că plantele trebuie să dezvolte sistemul de rădăcini și să obțină substanțe nutritive înainte de debutul timpului rece. Cu toate acestea, în toamna bulbi nu ar trebui să dea lăstari.

Este important! Alegerea corectă a timpului de plantare asigură dezvoltarea necesară a plantelor în primăvară.

Este nevoie de cel puțin o lună pentru a rădăcina becurile. În acest caz, temperatura ambiantă trebuie să fie între 3 și 10 grade.

Pre-recomandat pentru a măsura temperatura solului. La o adâncime de 10 cm, valoarea sa ar trebui să fie în intervalul de 6-9 grade. Cu asemenea valori, se stimulează dezvoltarea sistemului radicular al lalelelor. Sunt permise deviații de 3-4 grade, însă plantele se vor dezvolta mai puțin intens.

Când să planteze lalele în toamna în regiunea Moscovei, depinde de condițiile meteorologice. În această regiune, cel mai bun moment pentru a ateriza este sfârșitul lunii septembrie. În absența înghețurilor, această perioadă poate fi extinsă până la jumătatea lunii octombrie. În funcție de condițiile meteorologice, este permisă trecerea timpului cu una sau două săptămâni.

La respectarea condițiilor de aterizare începe să se dezvolte sistemul radicular al lalelelor. Ca urmare, planta este absorbită în mod activ din nutrienții solului.

Alegerea unui site de aterizare

Lalelele sunt zone preferate care îndeplinesc anumite condiții:

 • sunt pe margine;
 • au protecție împotriva vântului;
 • bine luminat de soare;
 • conține drenaj;
 • diferă într-un aranjament scăzut al apelor subterane.

Cu o lipsă de iluminare, plantele sunt extrase excesiv, iar tulpinile lor devin îndoite și subțiri. Ca urmare, calitățile decorative ale paturilor de flori suferă.

În cazul în care lalele se confruntă în mod constant expunerea la vânt, atunci cu timpul vor începe să se aplece până la sol. Soiurile cu o creștere redusă sunt mai puțin predispuse la vânt.

Este important! Înainte de plantare, săpătați solul și nivelul cu o greblă.

Dacă apa subterană este prea mare, se face o înălțime artificială. Lungimea rădăcinilor lalelelor nu este de până la 0,5 m. Cu expunere constantă la umiditate începe procesul de putrezire a plantelor. Microorganismele dăunătoare pot pătrunde în bulbi, ceea ce va duce la moartea plantei.

Atunci când alegeți un loc pentru un pat de flori, trebuie să vă gândiți ce plante au crescut aici. Dacă predecesorii sunt plante bulbice, atunci este recomandat să ridicați un alt loc. A permis să planteze în sol, în cazul în care anterior a crescut plante de iarbă.

Îngrășământ pentru lalele

Lalelele preferă solul cu densitate medie, alcalin sau neutru. Planta răspunde bine conținutului de îngrășământ din sol.

Pentru plantele de dressing în pământ se face var și cenușă. Pentru a face ca solul să fie mai ușor și mai hrănit, se adaugă nisipul râu, humusul și mineralele.

Când se plantează în sol nisipos, poți să faci gunoi de grajd de anul trecut. În formă proaspătă nu se recomandă utilizarea îngrășămintelor pentru lalele.

Sfat! Pregătirea solului începe cu trei săptămâni înainte de începerea lucrărilor de plantare. În acest timp există o compactare a pământului. Dacă plantați becurile imediat, după câteva zile solul se va scurge și plantele vor fi la suprafață.

Pământul este săpat până la o adâncime de 20 cm. Dacă vremea este uscată, atunci cu două zile înainte de a planta lalele în toamnă, următorul pat de grădină ar trebui să fie udat.

Următoarele îngrășăminte sunt folosite pentru lalele:

 • Ureea este o substanță care furnizează azot plantelor. Azotul consolidează masa verde a lalelelor. Ureea este încorporată în sol la o adâncime de 3 cm. Pentru un metru pătrat de pat de flori sunt necesare 20 g de uree.
 • Azotatul de potasiu este un îngrășământ complex care conține azot și potasiu. Această combinație are un efect pozitiv asupra dezvoltării bulbilor: azotul accelerează creșterea acestora, iar potasiul sporește capacitatea de a obține nutrienți din sol.
 • Cenușa de lemn este un îngrășământ natural obținut prin arderea resturilor de lemn și plante. Cenușa conține o cantitate crescută de calciu, care este necesară pentru creșterea părții solului a plantelor.

Prepararea becurilor

Pregătirea bulbilor este o etapă obligatorie de plantare. Materialul de plantare este inspectat cu atenție și sortat. În prezența rănilor, a zonelor moi, a semnelor de putrezire și a bolilor, becul nu este folosit pentru plantare.

Asigurați-vă că ați înlăturat cojii, sub care pot rămâne surse de infecție. Lalelele preparate în acest mod absorb mai repede substanțele nutritive din sol.

Este important! Curățați cu atenție bulbii, pentru a nu le provoca daune mecanice.

Apoi, materialul este sortat după diametru. Becurile mari au rădăcini mai bune, cu toate acestea, pot fi folosite specimene mai mici.

Materialul selectat este imersat pentru câteva minute într-o soluție slabă de permanganat de potasiu sau promotor de creștere. După aceasta, trebuie să începeți imediat lucrările de aterizare. La un site puteți planta mai multe soiuri de lalele sau puteți crea un pat de flori monocrom.

Procedura de aterizare

Adâncimea plantării depinde de dimensiunea bulbilor. Atunci când adâncimea este aleasă corect, plantele nu vor muri în timpul înghețurilor de iarnă și nu vor primi cantitatea necesară de umiditate.

Dacă bulbii sunt plantați prea aproape de suprafață, atunci în primăvară pot fi spălați de inundațiile de primăvară. La lalele plantate profund copii se dezvoltă încet.

Sfat! Adâncimea optimă de plantare este calculată ca trei diametre ale bulbilor.

Materialul de plantare mijlociu și mare este plantat cu 10 cm în adâncime, specimene mai mici - 8 cm. Dacă solul este ușor, atunci puteți să plantați mai mult becurile. În cazul terenului greu este mai bine să le așezați mai aproape de suprafață.

În grădină faceți găuri sau caneluri. Între lalele lăsați 10 cm (dacă bulbii sunt mari) sau 8 cm (pentru specimene mai mici). 25 cm sunt lăsate între rândurile de flori. Lalelele pot fi plantate într-un model de șah. Dimensiunea fiecărei celule este de 10 x 10 cm.

La baza brazdei se toarnă un strat de nisip (nu mai mult de 2 cm). O pernă de nisip va ajuta sistemul rădăcină să se întărească mai repede. Lalele înalte ar trebui să fie plantate astfel încât umbra lor să nu cadă pe varietățile inferioare.

Lalele se răspândesc ușor în gaură, pentru a nu deteriora rădăcinile. Apoi, solul este egalat astfel încât să nu existe niște șanțuri la suprafață. În aceste gropi se acumulează apă, care se transformă în gheață în timpul unei lovituri reci.

După plantare, patul de flori este udat și acoperit cu un strat de paie, humus, turbă sau rumeguș. Această izolație contribuie la dezvoltarea lalelelor și le protejează de îngheț.

concluzie

Termeni de plantare lalele în suburbiile sunt ajustate la condițiile meteorologice. Durata aproximativă de lucru este la sfârșitul lunii septembrie. Înainte de plantare, se analizează temperatura aerului și a solului. Grădina de flori trebuie amplasată într-un loc deschis, de preferință pe o altitudine.

Ca măsură preventivă lalele de transplant. Aceasta va păstra proprietățile decorative ale florilor. Înainte de a începe lucrul, este necesar să pregătiți solul, să dezinfectați bulbii și să aplicați îngrășăminte. Lalelele sunt plantate în rânduri sau eșalonate. Etapa finală este udarea și mulcirea solului.

Pin
Send
Share
Send
Send