Rețete

Sterilizarea cutiilor în cuptor cu semifabricate

Pin
Send
Share
Send
Send


Sterilizarea cutiilor în cuptor este o metodă favorită și dovedită a multor gospodine. Mulțumită lui, nu este nevoie să stați lângă un vas mare de apă și să vă fie teamă că o bancă va izbucni din nou. Astăzi, majoritatea au trecut deja la metode mai moderne de sterilizare și sunt foarte mulțumiți de rezultate. Să analizăm cum să procedăm în mod corespunzător o asemenea sterilizare nu numai a cutiilor goale, ci și a containerelor cu semifabricate.

Sterilizarea cutiilor în cuptor

În cuptor este foarte convenabil și ușor de sterilizat cutii goale. Și nu contează ce dimensiune sunt. În cuptor se pot monta mai multe recipiente decât într-un cuptor cu microunde sau pan. Unele hostess, de asemenea, sterilizează huse de metal în acest fel.

Băncile se spală mai întâi și le întorc pe un prosop uscat pentru a pătrunde în apă. Apoi puneți recipientul pe o foaie de copt pe gât. De asemenea, puteți pune cutiile pe grila. Aragazul este pornit chiar înainte de a pune recipientul în el. Sau imediat după ce ai pus băncile înăuntru.

Atenție! Cuptorul este încălzit la o temperatură de 150 ° C.

Imediat după ce cuptorul este încălzit la temperatura dorită, este necesar să se detecteze timpul. Pentru bidoane de jumătate de litru se vor administra cel puțin 10 minute, containerele de un litru trebuie să fie sterilizate timp de aproximativ 15 minute, recipientele de două litri trebuie lăsate în cuptor timp de 20 de minute, iar recipientele de trei litri - timp de o jumătate de oră. În apropierea cutiilor poți pune capacele necesare. Dar ele nu ar trebui să aibă părți de cauciuc.

Mulți consideră această metodă de sterilizare cea mai convenabilă. Dar dacă rețeta este necesară pentru a încălzi borcanele cu martorul? Chiar și în acest caz, cuptorul vă poate ajuta. Mai jos veți vedea cum să procedați corect.

Sterilizarea copiilor în cuptor

Ca și în cazul precedent, băncile ar trebui să fie spălate în apă cu detergent și sifon. Acestea sunt apoi uscate pe un prosop, astfel încât apa este complet de sticlă. După aceea, recipientul este turnat în salată sau în gem. Prelucrarea unei astfel de roll-in are loc după cum urmează:

  1. Tara poate fi pusă într-un cuptor rece sau ușor cald.
  2. Se răspândește pe foaia de coacere pregătită sau pe gratarul în sine.
  3. De sus, fiecare recipient este acoperit cu un capac metalic. Ei pur și simplu au pus pe deasupra să nu se rotească.
  4. Setați temperatura la 120 ° C.
  5. După ce cuptorul se încălzește până la temperatura dorită, trebuie să țineți recipientul în interior pentru timpul necesar. Este necesar să se observe timpul din momentul în care bulele încep să apară pe suprafață. În rețetă trebuie specificat cât de mult să procesați piesa de prelucrat. Dacă nu există astfel de informații, atunci blanchetele sunt sterilizate la fel de mult ca recipientul gol.
  6. Apoi, trebuie să îndepărtați cu grijă sigiliile din cuptor. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că utilizați mănuși de bucătărie și prosoape. Containerul trebuie ținut cu două mâini. Dupa ce aceasta a fost pusa pe un prosop uscat. Dacă este puțin umed, borcanul se poate rupe de căderea temperaturii.
Atenție! În cuptor, puteți încălzi simultan de la 6 la 8 cutii (vorbim despre containere de litru și jumătate de litru).

Cum să sterilizeze corect capacul

În primul rând, trebuie să inspectați capacele pentru eventualele deteriorări. Capacele inutilizabile sunt aruncate, iar cele bune sunt lăsate pentru prelucrare ulterioară. Puteți face acest lucru în moduri diferite. Unele gospodine le-au pus în cuptor cu băncile. Alții consideră că este mai bine să fiarbă pur și simplu într-o cratiță mică.

Este important! Capacele sunt sterilizate timp de 10 minute.

Deci, poți procesa acoperitoarele în orice mod convenabil pentru tine. Principalul lucru este să rezistă timpului necesar. Încălziți-vă capacul sau păstrați-l în cuptor, trebuie să-i aduceți foarte atent. Pentru a face acest lucru, folosiți clești de bucătărie, care sunt folosiți pentru carne.

Ce să ia în considerare

Pentru a face succesul întregului proces, trebuie să vă amintiți câteva reguli:

  1. Containerele de căldură pot fi la temperaturi diferite, de la 100 la 200 de grade. Timpul de menținere a cutiilor trebuie schimbat în funcție de temperatură, dacă temperatura este mare, atunci timpul este redus corespunzător.
  2. Este necesar să scoateți recipientul din cuptor foarte atent. De asemenea, nu poate fi ținută mult timp în cameră după aceea. Gata de conservare pentru iarna imediat turnat în borcane fierbinți. Dacă rezervorul se răcește, se poate rupe din cauza scăderii temperaturii.
  3. În cazul răsturnărilor la rece, dimpotrivă, mai întâi trebuie să vă răcoriți, și numai apoi completați cu conținut.

Unii cred că capacul nu poate fi încălzit în cuptor. De asemenea, în aceste scopuri, în nici un caz nu se poate utiliza un cuptor cu microunde. Cel mai bine este să le fierbeți în apă timp de 15 minute. Dar băncile pot fi sterilizate în cuptorul cu microunde este foarte posibil. Nu este mai puțin convenabil decât în ​​cuptor. Și cel mai important avantaj al unor astfel de metode este că nu va exista evaporare în încăpere. Vă veți simți confortabil și nu vă obosiți deloc, deoarece nu veți respira în aer umed.

concluzie

Cât de bun este atunci când pregătirea de conservare pentru iarnă nu se obosește și nu provoacă neplăceri. Sterilizarea spațiilor în cuptor este exact așa. Nu sunt necesare oale mari și o mulțime de apă. Temperatura cuptorului cu semifabricate trebuie să fie mai mare de 100 ° C. Sterilizați rapid borcanele, nu mai mult de 25 de minute. Dacă este un rezervor de jumătate de litru, atunci, în general, numai 10 minute. Aceasta este o modalitate foarte bună pentru toată lumea să încerce!

Pin
Send
Share
Send
Send