Rețete

Sterilizarea cu microunde

Pin
Send
Share
Send
Send


Conservarea recoltei este un proces destul de laborios. În plus, o mulțime de timp nu este numai pregătirea semifabricatelor, dar și pregătirea ambalajului. Pentru a accelera acest proces, au fost inventate multe moduri diferite. Unele sterilizează borcanele în cuptor, altele - în aragazul lent. Dar cea mai rapidă metodă este de a steriliza cutii în cuptorul cu microunde. În acest articol vom vorbi în detaliu despre cum să procedăm corect.

De ce să sterilizeze borcane

Sterilizarea cutiilor și capacelor este un pas obligatoriu în procesul de conservare. Fără ea, toate eforturile pot merge în jos. Este o sterilizare care garantează siguranța pieselor pentru o perioadă lungă de timp. De ce este imposibil să spălați bine recipientele? Chiar și cu o spălare foarte amănunțită este imposibil să scapi de toate microorganismele. Acestea pot fi complet inofensive pentru sănătatea și viața umană. Dar, de-a lungul timpului, produsele reziduale ale acestor microorganisme pot prezenta un mare pericol.

Acumulând în cutii închise, ele devin o otravă reală pentru oameni. Poate fi dificil de observat prezența unor astfel de bacterii, deoarece, la început, blancul poate părea destul de potrivit pentru utilizare. Cu siguranță, toată lumea a auzit un cuvânt atât de înspăimântător ca botulismul. Această infecție poate fi fatală. Iar sursa acestei toxine este tocmai conservarea, care a fost stocată incorect.

Prin urmare, recipientele de sticlă pentru semifabricate trebuie să fie sterilizate. Aceasta este singura modalitate de a vă proteja pe dumneavoastră și pe familia dumneavoastră de microorganismele dăunătoare. Cum se face corect și rapid puteți citi mai jos. În plus, puteți vedea fotografii ale acestui proces, precum și videoclipuri.

Cum se sterilizează cutii în cuptorul cu microunde

Mai întâi de toate, trebuie să spălați bine fiecare borcan. Nu treceți peste acest pas, chiar dacă băncile arată curată. Se recomandă utilizarea sifonului obișnuit. Apoi, recipientele sunt uscate, lăsând cu capul în jos pe un prosop.

Atenție! Asigurați-vă că verificați dacă există vreo pagubă pe maluri. Aceste feluri de mâncare se pot sparge în timpul sterilizării.

Poate fi dificil să găsiți timp pentru achiziții, deoarece de obicei durează mult timp. Gospodinele trebuie să petreacă ore de pregătire a legumelor și a fructelor. Deci, de asemenea, trebuie să fiarbă fiecare borcan. Dar vreau cu adevărat să pregătesc cât mai mult posibil pentru iarnă. În acest caz, sterilizarea cu microunde este o adevărată mântuire.

Pe lângă faptul că sterilizarea durează mult timp, ea creează și unele inconveniente care fac întregul proces pur și simplu insuportabil. Inițial, toate băncile sunt fierte de mult timp în apă, din cauza căreia bucătăria este plină cu abur. Apoi, acestea trebuie să fie îndepărtate cu grijă din tava pentru a nu arde degetele (care de multe ori nu reușesc). Și este chiar mai dificil să sterilizezi borcane deasupra cratiței cu abur.

Anterior, mulți se îndoiau că sterilizarea spațiilor în cuptorul cu microunde este sigură. Dar, de-a lungul timpului, ei au devenit convinși de caracterul practic și inofensiv al acestei metode. Principalul lucru nu este să puneți recipientele cu capace în cuptorul cu microunde.

Sterilizarea cutiilor într-un cuptor cu microunde se realizează în mai multe moduri:

 • fără apă;
 • cu apă;
 • imediat cu piesa de prelucrat.

Sterilizarea cutiilor de apa

De cele mai multe ori, gospodinele sterilizează borcane în cuptorul cu microunde cu adăugarea de apă, astfel, se obține același efect ca și după sterilizarea pe abur. Se întâmplă după cum urmează:

 1. Băncile se spală prima dată cu adăugarea de sodă și se toarnă o cantitate mică de apă în ele. Lichidul ar trebui să umple borcanul cu 2-3 cm. În aceste scopuri, este mai bine să luați apă filtrată, deoarece apa obișnuită din robinet poate lăsa un raid.
 2. Acum, containerele pot fi introduse în cuptorul cu microunde. Nu acoperiți borcanele cu capace.
 3. Am pus microunde la putere maximă.
 4. Cati tancuri trebuie sterilizati? Setați cronometrul la 2 sau 3 minute, în funcție de mărimea vasului. De obicei, această metodă a sterilizat containerele de jumătate de litru și de litru. Cu toate acestea, există cuptoare în care se poate monta cu ușurință un borcan de trei litri. În acest caz, sterilizarea va dura mai mult de cel puțin 5 minute. Deoarece microundele pot avea o putere diferită, poate dura mai mult sau mai puțin timp. Pentru a nu fi confundat, trebuie să monitorizați apa. După ce fierbe, borcanele sunt lăsate în cuptor pentru încă câteva minute și se opresc.
 5. Pentru a obține recipientul de la cuptorul cu microunde, utilizați mănuși speciale pentru cuptor sau un prosop de bucătărie uscat. Principalul lucru pe care țesătura nu era udă. Din acest motiv, va avea loc un salt ascuțit al temperaturii și banca ar putea doar să explodeze. Pentru a nu risca, ajungeți la recipient cu două mâini, și nu la gât.
 6. Dacă în borcan este lăsată apă, trebuie să fie turnată, după care recipientul este imediat umplut cu semifabricat. În timp ce rolați un borcan, restul poate fi pus pe un prosop cu fața în jos. Fiecare cutie ulterioară se întoarce imediat înainte de umplerea cu produsul finit. Prin urmare, temperatura nu va cădea atât de repede.
Este important! Amintiți-vă că borcanele fierbinți pot fi umplute numai cu conținut fierbinte, iar cele reci, respectiv cu cele reci.

De obicei, aproximativ 5 borcane de jumătate de litru sunt plasate în cuptorul cu microunde. Dacă aveți nevoie de un recipient mai mare, de exemplu, un borcan de trei litri, îl puteți așeza pe partea sa. În acest caz, asigurați-vă că puneți un prosop de bumbac sub el și turnați puțină apă în recipient.

Sterilizarea fără apă

Dacă aveți nevoie de recipiente complet uscate, puteți utiliza următoarea metodă. Băncile trebuie spălate și uscate pe un prosop. După ce sunt complet uscate, așezați recipientele în cuptor. Alături de ele trebuie să puneți un pahar de apă (umplut la 2/3). Dacă turnați un pahar plin de lichid, atunci în timpul procesului de fierbere se va turna peste margini.

Apoi, porniți cuptorul cu microunde și așteptați până când apa se fierbe complet. De obicei durează 5 minute. Apoi, băncile sunt scoase din cuptor cu microunde, ca în metoda anterioară. Containerele fierbinți sunt imediat umplute cu gem sau salată.

Avantajele acestei metode

Deși această metodă are unele dezavantaje, avantajele sunt predominante. Nu e de mirare că a fost mult timp folosită de multe hostess. Principalele avantaje includ următoarele:

 1. Este rapid și foarte convenabil comparativ cu metoda clasică de sterilizare.
 2. Câteva cutii sunt plasate în cuptorul cu microunde simultan, datorită cărora procesul de conservare este mai rapid.
 3. Cuptorul cu microunde nu crește umiditatea și temperatura în cameră.
Atenție! În plus față de containerele pentru semifabricate, în cuptorul cu microunde se pot steriliza sticle pentru copii.

Trebuie doar să puneți flaconul într-o formă dezasamblată în orice castron cu apă. Apoi porniți cuptorul cu microunde și așteptați aproximativ 7 minute.

concluzie

Gospodinele experimentate au folosit mult timp cuptorul cu microunde pentru a steriliza cutii cu blancuri. Pentru a face acest lucru este foarte simplu, și, cel mai important, rapid. Sigur, metodele descrise mai sus vă vor facilita munca și veți putea pregăti și mai multă conservare pentru iarnă.

Pin
Send
Share
Send
Send