Rețete

Lecho de piper într-un multicooker

Pin
Send
Share
Send
Send


O varietate de preparate din legume pentru iarnă sunt întotdeauna populare printre gospodine. Dar, poate, chiar leche printre ei este în primul rând. Poate că această situație sa dezvoltat datorită varietății de rețete folosite pentru a face acest fel de mâncare. Deși chiar și în cea mai simplă versiune clasică, când lecho constă doar din piper dulce, roșii și ceapă, acest fel de mâncare aduce în meniul de iarnă și de primăvară aromele unei veri fierbinți și gustul bogat al unei toamne productive. Recent, odată cu apariția unităților de bucătărie proiectate pentru a facilita munca în bucătărie, cum ar fi un aragaz lent, gătitul lecho poate fi făcut chiar și în cel mai fierbinte sezon de vară. În plus, pregătirea lecho într-un aragaz lent pentru iarna, nu vă mai puteți face griji că unele legume pot arde, iar sosul să fugă de la tigaie.

NOTĂ! Singurul dezavantaj al fabricării de semifabricate într-un multicooker este un număr limitat de produse finite la ieșire.

Dar gustul felurilor de mâncare și comoditatea gătitului sunt avantajele incontestabile ale folosirii unui aragaz lent.

Mai jos sunt cateva retete lecho pentru multicookers, folosind care, puteti oferi familiei dvs. pentru produse de iarna gustoase si sanatoase.

Rețeta tradițională "nu se întâmplă mai ușor"

Dacă nu ați gătit niciodată într-un multicooker niciun fel de blănuri pentru iarnă, este mai bine să utilizați următoarea rețetă pentru lecho. Este atât de ușor de pregătit că chiar și un începător se poate descurca.

Deci, mai intai trebuie sa gasiti si sa preparati urmatoarele ingrediente:

 • Ardei dulce bulgar - 1,5 kg;
 • Tomate - 1,5 kg sau pastă de tomate (400 grame);
 • Ceapa - 0,5 kg;
 • Ulei rafinat - 125 ml;
 • Verzii (oricare ar fi preferat: busuioc, marar, cilantru, telina, patrunjel) - 100 g;
 • Ardei gras negru - 5 g;
 • Otet -1-2 lingurițe;
 • Sare și zahăr granulat după gust.

Care este pregătirea lor? Toate legumele se spală bine, toate semințele cu pereți despărțitori interiori sunt scoase din piper și cozile sunt îndepărtate. Locul din care crește tulpina este tăiat din roșii. Ceapa este curățată de coji, iar verdele sunt mișcați astfel încât să nu rămână în ea nici o parte galbenă sau uscată.

În pasul următor, piperul este tăiat fie în inele, fie în paie. Mai ales frumos va fi lecho, gătit într-un aragaz lent, ardei dulci de diferite culori: roșu, portocaliu, galben, negru.

Tomatele sunt tăiate în felii mici.

Sfat! Dacă sunteți confuzi de coaja prea groasă de roșii, atunci acestea pot fi tăiate în cruce și apoi se arde cu apă clocotită. După aceste acțiuni, pielea se îndepărtează cu ușurință.

Apoi, roșiile sunt zdrobite într-o stare de cartofi piure cu un mixer, mixer sau procesor de alimente.

Ceapa este tăiată în inele sau jumătate de molar. Verzile tocate fin cu un cuțit.

Piperul și ceapa sunt așezate în oală, care se toarnă cu piure de roșii. Ar trebui să acopere complet bucățile de legume. Toate celelalte ingrediente sunt adăugate imediat: ulei vegetal, zahăr, condimente, sare, ierburi tocate și oțet.

Modul de "călire" este activat timp de aproximativ 40 de minute și capacul este închis bine. În timp ce se pregătește lecho, este necesar să sterilizați cutiile și capacurile în orice mod convenabil: în cuptor, aburit sau în cuptorul cu microunde.

După un anumit timp, lecho poate fi așezat pe cutii preparate. Dar mai întâi ar trebui să încercați felul de mâncare. Dacă este necesar, adăugați sare și zahăr, și verificați, de asemenea, piperul pentru pregătire. Dacă acesta din urmă vă pare solid, porniți aragazul lent în același mod timp de încă 10-15 minute. Timpul exact de gătire lecho depinde de puterea modelului.

Lecho "în grabă"

Această rețetă pentru lecho într-un aragaz lent este, de asemenea, destul de simplă, deși este mai diversificată în compoziție, pe lângă legumele din ea, își păstrează mai bine gustul și proprietățile benefice.

Ce veți avea nevoie:

 • Ardei dulce bulgar - 0,5 kg;
 • Tomate - 0,3 kg;
 • Ceapa - 0,2 kg;
 • Morcovi - 0, 25 kg;
 • Usturoi - cateva catei;
 • Uleiul de legume - 1 lingura;
 • Verzile pe care le iubiți - 50 de grame;
 • Zahăr și sare - la gust.

Morcovii și ceapa sunt bine spălate, curățate și tăiate în jumătăți de inele și paiete. Multicookers turnați ulei în castron și puneți legumele fierte. Setați modul "prăjire" timp de 7-8 minute.

În timp ce morcovii și ceapa sunt coapte, roșiile sunt spălate, tăiate și măcinate pe un răzătoare sau folosind un malaxor. Apoi, piureul de roșii rezultat este adăugat la castron multicooker și modul "quenching" este activat timp de 10-12 minute.

Atenție! Ardeii pentru lecho trebuie să aleagă gros, carne, dar dens, nu suprarezervate.

În timp ce legumele sunt fierte, ardeii sunt curățați de miez cu semințele și tăiați în inele. După ce semnalul despre sfârșitul programului a sunat, ardeii tăiați se adaugă la restul legumelor și programul de "stewing" este pornit deja timp de 40 de minute.

Usturoiul și verdele sunt curățate de o eventuală contaminare, spălate și măcinate fin cu un cuțit sau cu mașina de măcinat.

După 30 de minute de la începerea conservării piperului într-un aragaz lent, adăugați zahăr, sare și usturoi cu verdețuri la legume. Timpul total de gătire pentru această rețetă ar trebui să dureze exact 60 de minute. Cu toate acestea, în funcție de capacitatea modelului multicooker, acesta poate varia în decurs de 10-15 minute.

Dacă pregătiți lecem această rețetă pentru iarnă, se recomandă să sterilizați borcanele cu vasul pregătit înainte de a fi rotite: jumătate de litru - timp de 20 de minute, litru - 30 de minute.

Lecho rezultată este utilizată în mod universal în conformitate cu metoda de utilizare - se poate folosi fie ca o farfurie independentă, fie ca o gustare, sau condimentată cu borsch, tocană cu carne sau adăugată la ouă amestecate.

Pin
Send
Share
Send
Send