Rețete

Sfeclă Ajika

Pin
Send
Share
Send
Send


Pentru orice gospodină, mai ales pentru un începător, gătitul adzhika este un fel de test de îndemânare. După toate adjika, în virtutea clarității sale, este considerat un sos pentru o jumătate puternică de umanitate. Și dacă bărbații din familia voastră cum ar fi piesa dvs. de lucru, rețeta trebuie să fie păstrată și apoi să experimentați cu ea fără sfârșit, asigurându-vă că gustul adzhika devine universal și ar dori ca toată lumea să aibă excepții.

Deși adjika este considerată o condimente primordială caucaziană, acest articol se concentrează asupra unui vas cu ingrediente neobișnuite. Într-adevăr, în Rusia este comun să se numească adzhika orice condiment picant de legume și ierburi tocate. Și sfeclă adjika pentru iarna va fi capabil să decoreze masa de vacanță, precum și să servească ca un condiment indispensabil pentru meniul zilnic.

Rețetă caucaziană

Acordând un omagiu tradițiilor, încercați să gătiți mai întâi sfecla de soia adjika conform rețetei tradiționale caucaziene, care este un fel de salată de sfeclă de sfeclă, adesea folosită pe mese festive.

Pentru el veți avea nevoie de:

 • Suc de miere medie - 2 buc;
 • Usturoi - 2 cuișoare;
 • Nuci - 150 de grame;
 • Cilantro - 50 de grame;
 • Ardei iute - 1 pod;
 • Ardei gras negru - 5 g;
 • Cumin (Zira) - 5 g;
 • Oțet balsamic - 50 ml;
 • Sare rock - 60 de grame.

Sfecla se spală, se curăță de la un tăietor de legume și se mănâncă cu un răzuitor. Cilantro se spală și se toacă fin. Usturoiul este curățat și tocat. Ardeiul fierbinte este eliberat din cozile și semințele și mărunțit.

Nucile sunt zdrobite și zdrobite.

Pentru a începe, sfeclă roșie trebuie îndulcită într-o tigaie, adăugând o lingură de apă și ulei vegetal, precum și sare, chimen și piper negru timp de 25 de minute.

NOTĂ! Fără răcirea amestecului, adăugați nuci, cilantru și piper fierbinte la el.

Ei bine, se amestecă, se răcește și se trece printr-o mașină de măcinat cu carne sau se macină blenderul.

Toate componentele friabile se reîncălzesc din nou, se fierbe și se încălzesc timp de încă 10 minute. După aceea, oțetul balsamic se adaugă la adjika aproape terminat, totul este adus la fierbere din nou și este, de asemenea, încălzit într-un borcan sterilizat. După rulare, adiica trebuie așezată într-un loc răcoros și întunecat.

Rețeta rusă

Deoarece această rețetă a fost inventată în Rusia, utilizarea ei tradițională este ca o pansament pentru borscht. Cu toate acestea, deoarece sfecla adjika este incredibil de gustoasa si frumoasa, este de asemenea potrivita pentru o masa festiva.

De ce ai nevoie?

 • Sfecla - 2 kg;
 • Tomate - 2 kg;
 • Bulgar ardei dulce - 0,5 kg;
 • Usturoi - 1 cap;
 • Morcovi - 0,5 kg;
 • Ardei cald - 2 păstăi;
 • Ierburi după gust - 100 de grame;
 • Sare - 60 grame;
 • Otet - 3 linguri. linguri;
 • Ulei vegetal rafinat - 4 linguri;
 • Zahăr granulat - 60 grame;
 • Curry - 1 linguriță.

La început, legumele și ierburile sunt spălate și curățate. Apoi, acestea sunt tăiate în astfel de bucăți, astfel încât acestea sunt convenabile pentru a trece printr-o mașină de tocat carne. În etapa următoare, este procesul de măcinare a tuturor ingredientelor folosind un măcinător de carne.

Atenție! Dar fiecare legumă este răsucită separat și pusă deoparte în capacitatea sa.

Mai întâi, uleiul este turnat în vasul cu pereți groși, adus în starea supraîncălzită, când fumul abia vizibil începe să se ridice de la el. Sfeclă sfărâmată este prăjită mai întâi într-o tigaie timp de aproximativ 30 de minute. Apoi, roșiile și morcovii sunt puse în tigaie și toate împreună sunt fierte timp de încă 20 de minute.

La următoarea etapă se adaugă piper dulce și toată masa vegetală se încălzește timp de 10 minute. În cele din urmă, piperul picant, usturoiul și ierburile sunt adăugate la adjika. Totul este încălzit pentru încă 15 minute. La sfarsit, sarea, zaharul, condimentele se pun in tigaie si se toarna cantitatea necesara de otet. După ce adiica se fierbe din nou, poate fi așezată în borcane sterile și înfășurată.

Adjika cu sfecla, preparată conform acestei rețete, poate fi depozitată chiar și într-o încăpere obișnuită, dar de preferință fără lumină, de exemplu, într-un dulap de bucătărie.

Adjika cu mere

Această adiică, în ciuda compoziției sale destul de bogate, este pregătită foarte simplu, deci merită cu siguranță o încercare. Toate ingredientele principale sunt luate în aceeași compoziție și cantitate ca și pentru rețeta anterioară. Dar în loc de oțet aici veți folosi aproximativ un kilogram de mere acru. Din mirodenii, se adaugă o linguriță de coriandru la aceeași cantitate de legume și se iau mai mult zahăr - 150 de grame.

Toate legumele preparate sunt răsucite printr-o mașină de măcinat cu carne, așezate într-o cratiță, masa de legume cu mere este adusă la fierbere și gătită la căldură scăzută timp de aproximativ o oră cu agitare ocazională. La sfârșitul răcirii se adaugă ulei, sare, zahăr și mirodenii. Delicioase și foarte sănătoase condimente - aperitivul este gata.

Asigurați-vă că ați încercat să gătesc sfecla adjika conform uneia dintre rețetele de mai sus, și ca rezultat nu numai rudele dvs., dar și oaspeții de la masa festivă vor fi plăcut surprinși.

Pin
Send
Share
Send
Send