Construcție

Cum se construiește o coș de pui cu mâinile tale pe 50 de pui

Pin
Send
Share
Send
Send


Mulți proprietari de case de țară, precum și acei oameni care locuiesc în zonele rurale, preferă să-și câștige existența prin creșterea puiilor de valoare, cum ar fi puii de carne. Această opțiune de a câștiga este, într-adevăr, nu este rău pentru că carnea și ouăle de pui sunt produse care sunt întotdeauna necesare în orice casă și în orice bucătărie. Datorită unei astfel de activități, veți putea oferi familiei dvs. nu numai cu finanțe, ci și cu acele produse pe care le creșteți acasă. Cu toate acestea, pentru a fi sincer, acest tip de muncă aduce cu ea dificultăți pe care le veți întâlni. Prima dificultate pe care o întâmpinați este că va trebui să decideți despre rasa de pui. A doua dintre aceste dificultăți poate fi construirea unui coș de pui. De ce este dificil? Deoarece această premisă este făcută în primul rând pentru ființele vii, dar pentru ca ele să crească și să se dezvolte în mod normal, este necesar să-și doteze în mod corespunzător locuința.

Cei mai mulți oameni preferă să crească nu mai mult de 50 de pui, respectiv, trebuie să construiască o coop de pui, care poate găzdui cu ușurință un număr dat de pui de găină. Cu toate acestea, cum să construiți o coopă de pui cu propriile mâini pe 50 de pui? Mai intai trebuie sa decideti tipul coopului de pui, fie ca este vorba de o cochilie de pui mic dar compacta, fie ca va fi o cochilie de pui cu camere largi si spatioase. Deși acest articol nu va furniza desene pe care le puteți utiliza pentru a construi o coop de pui, cu toate acestea, veți putea citi sfaturile care vă vor ajuta să obțineți treaba corect și în conformitate cu toate cerințele necesare.

Calculul designului competent al coopului de pui

Pentru a obține ouă și carne în coopul de pui, este necesar să se creeze condiții favorabile pentru a facilita acest proces. Din punct de vedere calitativ și competent, puiul de pui joacă un rol important în acest sens. O astfel de coș de pui servește ca un adăpost pentru ei din ierni reci, zile de vară fierbinți, animale de pradă, precum și o cantină și o casă în același timp. În timpul construirii coopului de pui ar trebui să ia în considerare toate aceste puncte.

Pentru a face un pui de găină pentru puii cu mâinile lor, trebuie să urmați instrucțiuni simple. Amintiți-vă că coșul de pui potrivit include nu numai un loc de dormit și hrană, ci și o zonă în care puicuțele pot merge. Un dezavantaj semnificativ al unui număr atât de mare de găini pe teritoriul casei lor este un miros neplăcut, care este eliberat din scaunul acestor păsări. Prin urmare, trebuie să pre-determinați locul pentru a construi un coș de pui.

Sfat! Construiți un coș de pui departe de încăperile de locuit sau în spatele lor, astfel încât să puteți evita formarea unui miros neplăcut în locuri unde se va simți în mod special.

Alegeți în avans dimensiunea. Când planificați un loc pentru un coș de pui, vă rugăm să rețineți că 5-7 găini necesită o suprafață de cel puțin un metru pătrat. Dacă sunteți încă hotărât să construiți o cochilă de pui pentru 50 de pui, atunci zona pe care trebuie să o alocați pentru ea va fi de 10 metri pătrați. De exemplu, o cochilă de pui poate avea dimensiuni de 4 m sau 2,5 m. Cu toate acestea, dacă intenționați să cresc persoane din mai multe rase, de exemplu, pui de carne, atunci merită considerat că pentru aceste păsări un metru pătrat pentru 5-7 găini poate să nu fie suficient.

În fotografia de mai jos puteți vedea un proiect de pui pentru 50 de pui.

Datorită varietății materialelor de construcție care vă interesează, care dintre ele aveți nevoie pentru a vă construi propriul coop de pui. De asemenea, un aspect foarte important este faptul că materialele nu ar trebui să fie foarte scumpe deoarece coopul merită mai puțină atenție decât facilitățile cum ar fi o casă sau un garaj. Fii atent la ceea ce citești mai jos și apoi vei putea economisi o gramada de bani pentru a construi un coș de pui. Din moment ce fiecare începător în această afacere ar dori să construiască un coș de pui, fără a investi foarte mulți bani.

materiale

Mai întâi de toate, ar trebui să vă faceți timp pentru a decide cu privire la tipul de materiale din care vor fi construite zidurile. De exemplu, puteți utiliza următoarele materiale:

 • caramida;
 • straturi de ciment
 • lemn (cherestea);
 • Adobe;

Astfel de materiale sunt ușor de cumpărat la un preț accesibil, însă materialele enumerate mai sus nu sunt singurele, deoarece există și altele care diferă în ceea ce privește prețul, durabilitatea, rezistența, rezistența la îngheț și multe altele. Mulți proprietari de vase preferă să construiască o coș de pui cu cărămizi, însă acest material de construcție are un dezavantaj major - nu este capabil să rețină căldură. Din cauza acestui fenomen, coopul va îngheța în timpul perioadei de iarnă, ceea ce poate provoca păsările să se îmbolnăvească și să moară. De aceea, o soluție rezonabilă ar fi scoaterea unui coș de pui din lemn, de exemplu din busteni sau dintr-un alt material durabil.

Indiferent de materialul pe care îl alegeți pentru construirea pereților coopului de pui, veți avea nevoie de componente suplimentare, fără care construcția nu poate fi complet finalizată. Acestea sunt materiale precum:

 1. Nisip.
 2. Pietriș.
 3. Armatura.
 4. Placi, placaj.
 5. Izolație. Lut expandat.
 6. Grinzi din lemn.
 7. Fier de fier.
 8. Rumeguș de lemn.
 9. Materiale pentru acoperisuri.

În plus față de materialele enumerate mai sus, trebuie să stocați cu instrumentele necesare, cum ar fi nivelul, mistria, banda, ciocan, cuie și așa mai departe. Și, de asemenea, amintiți-vă că trebuie să faceți o schemă conform căreia munca va fi efectuată, astfel încât să puteți împiedica reprocesarea lucrării. Și cel mai important, faptul că puteți face un coș de pui în cel mai scurt timp posibil.

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Conform unui desen pre-realizat, trebuie să efectuați marcarea. Pentru a face acest lucru, trebuie să conduceți știfturile sau armăturile în fiecare colț al clădirii. După aceea, trebuie să întindeți linia în jurul perimetrului și să verificați diagonalele, astfel de lucru se face cu ajutorul unei măsuri de bandă. După ce ați verificat din nou marcajul și ați asigurat că diagonalele și colțurile sunt uniforme, trebuie să conduceți alternativ coloanele în sol, la o distanță de un metru. Acestea vor fi pilonii viitori ai fundației.
 2. Următorul pas va fi săparea de găuri de o jumătate de metru la o jumătate de metru și aceeași adâncime de o jumătate de metru. Găurile trebuie săpate în locurile în care au fost așezate picioarele. Aveți grijă să mențineți distanța dintre caneluri și asigurați-vă că gropile sunt paralele una cu cealaltă.
 3. În partea de jos a gropilor este necesar să se facă o pernă de nisip. După aceasta, trebuie să faceți o soluție de ciment, pietriș, apă și nisip. Pietrele trebuie să se umple până la nivelul solului. După trecerea a 2-3 zile și soluția sa uscat, este necesar să construiți coloanele la o înălțime de 20-30 cm cu ajutorul cărămizilor sau a altor materiale de construcție. Utilizați nivelul în timpul construcției coloanelor, pentru a evita neregulile.
 4. Acoperiți fundația cu ruberoid. În cazul în care ruberoid este subțire, apoi ori în jumătate. Următorul pas este să instalați prima coroană. Pentru ca materialul din îmbinările din colț să fie mai durabil, este necesar să se taie jumătate din grosimea lemnului.
 5. Instalarea decalajelor genitale. O secțiune de bara de 150 x 100 mm este instalată pe margine, menținând o distanță de un metru. Pentru confort, utilizarea și curățarea în continuare a podelei pot fi instalate sub pantă. Mai mult, la întârzierile fixe este necesar să se pună o podea dură a plăcilor. Pe aceste plăci trebuie să umpleți stratul de impermeabilizare al filmului și umpleți barele cu o secțiune de 100 mm până la 100 mm, păstrând o distanță de 70-80 mm. Mai târziu, decalajul dintre grinzi trebuie să fie etanșat cu izolație, iar pe deasupra să umple podeaua din lemn.
 6. Pereții coopului de acest tip sunt stivuite în metoda cu canelură. Toate îmbinările trebuie ambalate cu lenjerie de înaltă calitate sau cu altă izolație. Amintiți-vă că înălțimea minimă a pereților trebuie să fie de 190 cm, iar după terminarea zidurilor, zidați pereții cu var, care va servi drept antiseptic. Și după ce toate lucrările enumerate mai sus au fost finalizate, puteți prelua încălzirea.
 7. Pentru fabricarea mansardei, folosiți grinzi și plăci. După ce tavanul este cusut, trebuie să fie izolat, această lucrare poate fi făcută cu lut expandat. Cel mai bine este să faci un acoperiș gable pentru o coopă de pui, astfel încât să aveți spațiu suplimentar pentru alimente și alte bunuri.
 8. Luați în considerare cu atenție ce fel de gard doriți să faceți pentru găini, astfel încât să nu ia mult spațiu cu dimensiunile sale și este convenabil pentru mersul pe jos și hrănirea puilor. Dacă cresc pui broiler, amintiți-vă că ei au nevoie de mers pe jos constant. Un coș mare de pui va fi convenabil nu numai pentru găini, ci și pentru proprietarii înșiși, deoarece ei se pot întoarce cu ușurință în ele.

Pui coop pentru 50 de pui foto:

În ceea ce privește interiorul coșului de pui, puteți face totul, pentru că veți fi mai confortabil, totuși, amintiți-vă că trebuie să aveți grijă ca puii de carne să aibă dispozitive cum ar fi hrănitori, cuiburi, boluri de băut și stâlpi mici, unde ei pot petrece noaptea. Așezați stâlpii pe pereți și niveluri diferite, astfel încât păsările să nu arunce peștișoare între ele. Cuiburile pot fi făcute din cutii obișnuite, în interior acoperite cu fân. Pentru 50 de pui vor fi suficiente doar 10-15 cuiburi. În plus, nu toți puii se vor grăbi, deoarece în coșul de pui vor fi cocoși care sunt crescuți exclusiv pentru carne.

concluzie

Un coș de pui pentru 50 de găini se face destul de simplu cu propriile sale mâini. Principalul lucru este de a decide cu privire la materialele din care va fi construit. La urma urmei, materialele ar trebui să fie nu numai ieftine, dar și fiabile, precum și potrivite pentru păsările care vor trăi în ea. Suntem încrezători că, dacă respectați toate cerințele enumerate mai sus, veți putea face această clădire cât mai repede posibil, eficient și, cel mai important, confortabil pentru locuitorii săi. Acum trebuie doar să decideți despre rasa de păsări, să cumpărați alimente și să începeți să faceți bani pe ea. Cu grija potrivita pentru aceste animale, veti avea un venit bun, pe care vi-l dorim.

Pin
Send
Share
Send
Send