Grădinărit

Sparanghel pe vinete

Pin
Send
Share
Send
Send


Spărtarul spider pe vinete este un dăunător periculos care poate distruge complet plantele și culturile. Cea mai eficientă modalitate de a scăpa de acestea sunt substanțele chimice. Pe lângă acestea, puteți utiliza metode tradiționale de protejare a plantelor împotriva insectelor.

Cum să identificați dăunătorul

Sparatul acarian este o insectă de cel mult 0,5 mm. Pentru ao determina cu ochiul liber este aproape imposibil.

Următoarele semne indică aspectul dăunătorului:

 • apariția de pete luminoase pe frunzele de vinete;
 • placa de frunze a plantelor afectate seamănă cu o suprafață de marmură;
 • Treptat vârfurile de vinete se usucă;
 • Păstrele de păianjen apar sub bușon.

În primul rând, acarianul păianjen se hrănește cu sucul de vinete, cu toate acestea, cu timpul trece pe fructe. Dacă nu se iau măsuri la timp, planta va muri în două săptămâni.

Semnele unui dăunător pot fi văzute în fotografie:

Un mediu favorabil pentru apariția acarienilor de păianjen pe vinete se formează în următoarele condiții:

 • creșterea temperaturii până la 26 ° С;
 • umiditatea aerului până la 55%.

Ciclurile se înmulțesc rapid. Pe parcursul anului, pot apărea până la 15 generații de dăunători noi. Păianjenii de păianjen se înmoaie în resturile de plante, scoarța copacilor sau seră.

chimicale

Cea mai eficientă metodă de a trata acarienii de păianjen pe vinete este utilizarea agenților chimici. Acestea includ medicamente a căror acțiune vizează distrugerea dăunătorilor. Înainte de utilizare, trebuie să citiți instrucțiunile.

fitoverm

Medicamentul Fitoverm acționează pe baza aversectinului, care paralizează dăunătorii. Instrumentul nu afectează ouăle căpușelor, deci asigurați-vă că le reprocesați.

Phytoverm nu se utilizează împreună cu alte medicamente împotriva căpușelor. Acțiunea substanței principale începe la câteva ore după tratament, când sistemul nervos este paralizat de dăunători.

Este important! Moartea insectelor de la Fitoverma are loc în a treia zi. Reprezentanți mai puternici mor după 6 zile.

După procesarea de acarieni de păianjen pe vinete în seră, medicamentul își păstrează proprietățile timp de 20 de zile. În teren deschis, cu precipitații intense, rouă și umiditate ridicată, această perioadă este redusă la 6 zile.

Pentru a scăpa de dăunător, preparați o soluție care conține 1 ml Fitoverma pe litru de apă. Pulverizarea se efectuează la fiecare 20 de zile. Această sumă este suficientă pentru a gestiona 10 metri pătrați. m aterizări.

bitoksibatsillin

Medicamentul Bitoxibacillin se vinde sub formă de pulbere și vă permite să vă ocupați eficient de dăunători de grădină. Instrumentul este eficient împotriva larvelor și adulților.

După utilizarea Bitoxibacillinului, moartea dăunătorului are loc în decurs de 3-5 zile. O săptămână mai târziu, se efectuează o nouă tratare pentru a elimina o colonie de căpușe noi.

Sfat! Medicamentul nu trebuie să fie în contact cu pielea și alte organe. Prin urmare, este obligatoriu utilizarea echipamentului de protecție.

100 g de produs sunt diluate într-o găleată cu apă, după care se pulverizează vinetele. Bitoxibacilina se aplică înainte și în timpul înfloririi, apariția ovarului și a fructelor. Nu este permisă efectuarea unei procesări cu o săptămână înainte de recoltare.

aktellik

O altă opțiune decât tratarea vinetelor din păianjeni este Actellic. Medicamentul afectează dăunătorii în calea contactului enteric. În funcție de condițiile meteorologice și de perioada de dezvoltare, căpușele mor în câteva minute sau ore.

După tratament, acțiunea Actellic persistă timp de 2 săptămâni. Prelucrarea este efectuată în absența ploii și a vântului, la o temperatură ambiantă de + 12 până la + 25 ° C.

Este important! Pentru pulverizarea vinetelor Concentrația Actellic este de 1 ml pe litru de apă.

Consumul de droguri este determinat de la norma de 1 litru de soluție pentru fiecare 10 metri pătrați. m. Atunci când este utilizat în teren deschis, această rată este dublată.

neoron

Neoron este un medicament a cărui acțiune este îndreptată împotriva diferitelor tipuri de căpușe. Instrumentul se confruntă cu un dăunător în toate etapele dezvoltării sale, de la larve la adulți. O parte din medicament afectează înmulțirea acarienilor.

Este important! Pe baza preparatului Neoron se prepară o soluție constând din 1 ml de substanță și 1 litru de apă.

Vinetele sunt tratate întotdeauna cu substanțe chimice pe foaie. Neoron poate fi utilizat cu preparate non-alcaline. Actiunea sa dureaza 10-40 de zile, in functie de conditiile externe. Moartea insectelor are loc în câteva ore după contactul cu plantele tratate.

Sanmayt

Medicamentul este disponibil sub formă de pulbere de culoare albă sau maro deschisă. Sunmite acționează asupra căpușelor diferitelor specii, inclusiv a păianjenilor.

Ingredientul activ al medicamentului este piridabenul, care provoacă paralizia insectelor. Se recomandă utilizarea medicamentului într-o zi acoperită de pământ, deoarece substanța activă este distrusă sub lumina directă a soarelui.

Este important! După procesare, Sunmite păstrează efectul timp de 3 săptămâni.

Instrumentul acționează asupra căpușelor, indiferent de stadiul de dezvoltare și nu este dependent de insecte. Efectul Sunmite este observat deja la 15 minute după tratament.

Pentru a rezolva problema cum să scapi de acarienii păianjeni, se pregătește o soluție de lucru. Se obține prin dizolvarea a 1 g de substanță în 1 litru de apă. Prelucrarea produce o metodă a foii.

Sulful coloidal

Cu ajutorul sulfului coloidal, puteți opri răspândirea acarienilor de păianjen. Substanța nu se aplică în timpul perioadei de înflorire a vinetelor. Ultimul tratament se efectuează cu cel puțin trei zile înainte de recoltare.

Este important! Proprietățile protectoare ale sulfului durează 10 zile. Primele rezultate pot fi observate după 3 zile.

Pentru a combate acarianul de paianjen pe vinete preparând o soluție care conține 40 g de substanță și 5 litri de apă. Mai întâi, sulful coloidal este diluat cu o cantitate mică de apă, triturat cu grijă și amestecat.

La masa rezultată se adaugă 0,5 I de apă și se agită până se obține o soluție de consistență uniformă. Apoi adăugați restul de 4,5 litri de apă. Mănușile sunt folosite când se lucrează cu sulf coloidal.

Metode populare

În plus față de principalele metode de a scăpa de dăunător, pot fi folosite remedii folclorice. Ele sunt sigure pentru plante și pentru întregul mediu. Acestea pot fi folosite pentru a preveni răspândirea acarienilor pe vinete.

Cele mai eficiente sunt următoarele remedii folk:

 • Soluție de săpun. Pentru prepararea sa necesită 10 litri de apă caldă și 200 g de săpun. Sapun tăiat înainte. Remedierea este perfuzată timp de 3 ore. Prelucrarea se realizează prin pulverizarea vinetelor în fiecare săptămână.
 • Frunze de tutun de broască. Frunzele uscate în cantitate de 50 g se toarnă cu un litru de apă și se pun un foc lent. Bulionul rezultat este diluat în proporții egale cu apa și utilizat pentru pulverizarea plantelor.
 • Ceapa infuzie. 0,2 kg de coji de ceapă sunt plasate într-o găleată cu apă. Instrumentul este pregătit timp de 5 zile, după care este folosit pentru a combate acarienii de păianjen.
 • Unt de infuzie de usturoi. Două capete de usturoi trebuie să toacă, apoi se toarnă un litru de apă. Infuzia este pregătită pentru câteva zile. Înainte de utilizare, produsul este diluat cu apă în proporții egale.
 • O soluție bazată pe piper amar. La un litru de apă se adaugă 0,1 kg de piper fierbinte, tocată în prealabil.

Măsuri preventive

Prevenirea răspândirii acarienilor de păianjen va permite respectarea măsurilor simple:

 • îndepărtarea în timp util a buruienilor;
 • susținerea umidității în sere la nivelul de 85%;
 • trebuie să existe o distanță de mai mult de 1 m între sere, pentru a evita răspândirea dăunătorului pe teren;
 • între rânduri cu vinete lăsa spațiu larg;
 • slăbirea periodică și mulcirea terenului;
 • plante de udare în mod regulat;
 • efectuați o inspecție a vinetelor, în timp util pentru a identifica bifoza.

concluzie

Ce se întâmplă atunci când apare un acarian de păianjen depinde de stadiul de dezvoltare a vinetelor. Cele mai eficiente sunt substanțele chimice care pot elimina un dăunător într-o perioadă scurtă de timp. Pentru prevenire, trebuie să aveți grijă în mod regulat de plantări.

Pin
Send
Share
Send
Send