Grădinărit

Broccoli Varză: Curățarea și depozitarea

Pin
Send
Share
Send
Send


Menținerea broccoli proaspete pentru o lungă perioadă de timp nu este o sarcină ușoară. Aceasta este o legumă delicată care se deteriorează rapid atunci când depozitarea nu este urmată. Însă grădinarii experimentați nu pot numai să cultive o grămadă minunată de legume, ci și să-și extindă durata de viață. În acest articol aș vrea să înțeleg când este mai bine să taie broccoli și cum să le păstrez cum trebuie. Vom vedea, de asemenea, videoclipuri interesante despre cultivarea și recoltarea multor varză iubite.

recoltat

Întregul proces de creștere poate pur și simplu să coboare în scurgere dacă nu ridicați varza la timp. Și nu ar trebui să colectezi fructe imature, sau să nu crești prea mult. Este deosebit de dificil să ghiciți ușor capetele, dacă broccoli este cultivată în țară și nu există posibilitatea de a monitoriza în mod constant creșterea.

Este posibil să se stabilească că timpul pentru colectarea fructelor a venit prin următoarele semne:

 1. Ripa broccoli are un diametru de cel puțin 10 cm. Puteți să vă concentrați asupra dimensiunii palmei. Ceva de genul ăsta și ar trebui să fie varza.
 2. Puteți stabili gradul de pregătire și culoarea capetelor. Ripa broccoli are o culoare verde închis. În acest moment, mugurii sunt încă închise. Dacă vedeți că bobocile încep să înflorească și se transformă în galben, atunci nu există loc pentru a întârzia recoltarea. Varza sfărâmată își pierde gustul și nu este potrivită pentru gătit. Chiar și fructele ușor îngălbenite nu mai au acea atracție și un gust deosebit.
 3. Scadența completă are loc, de obicei, la 2 luni de la apariția primelor lăstari. În acest stadiu, fiecare cap trebuie să cântărească cel puțin 250 de grame.
 4. Atâta timp cât temperatura nu a scăzut sub 0, varza poate rămâne în siguranță în grădină. Broccoli sunt adesea recoltați în toamna târzie. În fiecare regiune, varza se maturizează în diferite perioade.

Videoclipul de mai jos arată cum și când să recoltați capotul de broccoli.

Cum se colectează broccoli

Recoltarea fructelor este după cum urmează:

 1. Cel mai bun moment pentru a alege fructul este dimineața devreme. În soarele incins, varza va dispărea rapid.
 2. Nu este necesar să rupem varza de la rădăcină sau să rupem fructul. Numai capul în sine este tăiat. Deci, înapoi în jos, aproximativ 10 cm de la capul în sine și taie broccoli. În nici un caz nu se poate tăia tulpina, aceasta va deteriora doar bucșa, care în viitor poate re-randament.
 3. Trebuie să aveți timp să colectați broccoli înainte ca temperatura să scadă sub -2 ° C. Varza nu tolereaza temperaturi scazute si poate doar ingheta. Într-o seară cu înghețuri și recoltă, puteți să vă luați la revedere.
 4. Când capul principal este tăiat, lăstarile laterale vor începe să crească în mod activ. Din moment ce sunt mici, cresc destul de repede. Este necesar să se monitorizeze constant, în timp pentru a tăia varza coapte. De obicei, lăstarii tineri se maturizează complet în 3 zile. În cazul în care vremea este acoperită de pământ, se poate aștepta ca fructele gata să se producă nu mai devreme de o săptămână. Fructele colectate la timp sunt mult mai bine stocate. Deci, fără a pierde un moment de maturare a broccoli, puteți obține o gustare și o dietă sănătoasă.

Atenție! Soiurile de broccoli din trecut trebuie consumate imediat. Numai soiurile târzii colectate în toamnă sunt potrivite pentru înghețare și depozitare proaspătă.

Crop storage

Desigur, fiecare grădinar ar dori să-și păstreze cultura mult timp. De aceea este necesar să lăsați baza tufișului pe patul de grădină. După ce titlul principal este tăiat, vor apărea noi lăstari laterali. Datorită acestei proprietăți, varza poate fi recoltată din grădină de mai multe ori.

Această varză este depozitată perfect în congelator timp de 6 luni. Inflorescențele trebuie împărțite și descompuse în vid sau în alte pachete destinate înghețării. În același fel, faceți cu capul principal. În videoclipul de mai jos puteți vedea mai clar cum să înghețați varza pentru iarnă.

Sfat! Mulți grădinari au recoltat imediat mâncarea recoltată și înghețarea laterală.

Dar nu toată lumea știe cum să înghețe broccoli în mod corespunzător. Acest lucru se face după cum urmează:

 • varza spalata in apa rece;
 • apoi capetele de varză sunt curățate de frunze și părți rigide ale tulpinii;
 • capul este împărțit în inflorescențe mici;
 • se prepară soluție salină (2 linguri de sare pentru 2 litri de apă);
 • inflorescențe timp de o jumătate de oră înmuiate în soluția preparată. Acest lucru se face astfel încât omizile și alte insecte să iasă din varză;
 • după 30 de minute, clătiți broccoli în apă din nou;
 • Au pus un vas mare pe sobă și au turnat mai mult de jumătate din apa de acolo. Porniți focul și aduceți apa la fierbere;
 • după ce se fierbe apa, inflorescențele pregătite sunt aruncate acolo și ținute în apă clocotită timp de cel puțin 3 minute;
 • Varza se scoate din tigaie folosind o sondă și se scufundă în apă cu gheață timp de 5 minute. Dacă apa nu este suficient de rece, puteți arunca gheața acolo;
 • broccoli este scos din apă și lăsat într-o șuviță pentru a se scurge;
 • în plus, varza este ambalată în saci sau recipiente speciale. Aerul este eliberat din pungi și este bine legat;
 • broccoli este complet gata de înghețare.

Este important! Puteți stoca astfel de semifabricate în congelator timp de un an întreg. Așa că veți arde mult timp să vă bucurați de roadele muncii voastre.

Dar mulți grădinari vor să păstreze broccoli proaspeți. Această metodă de depozitare este, de asemenea, practicată, dar legumele nu vor rămâne atât timp cât în ​​congelator. De obicei, varza coapta poate rezista nu mai mult de 5 zile. Sub rezerva tuturor regulilor de depozitare, această perioadă va dura până la maximum 15 zile. Acest lucru nu se aplică la capete deteriorate sau bolnave. În acest caz, un rol important îl are momentul recoltării. În timp, capetele tăiate vor fi stocate puțin mai mult decât pestele. Videoclipul de mai sus arată cum ar trebui să arate varza coaptă.

Cel mai bine este să depozitați varză proaspătă în frigider. Pentru a face acest lucru, trebuie să existe condiții adecvate:

 • umiditatea aerului ar trebui să fie de aproximativ 90%;
 • condiții de temperatură de cel puțin 0 și nu mai mult de + 10 ° C;
 • Nici o altă legume sau fructe nu ar trebui să fie plasate în cutia de broccoli. Unele dintre ele au capacitatea de a produce etilenă, ceea ce este rău pentru calitatea broccoli. Din cauza acestei substanțe, varza începe să putrezească și se deteriorează rapid.

Pentru a păstra broccoli proaspeți, trebuie să urmați exact instrucțiunile:

 1. Trebuie să verificați varza pentru insecte și deteriorări. În plus, varza poate fi mucegai și pete întunecate. Din acest motiv, fructele încep rapid să se deterioreze și să putrezească.
 2. Spălați legumele înainte de a pune în frigider nu este necesar. Aceasta se face imediat înainte de folosirea varzei.
 3. Puteți pune capul într-o pungă de plastic, dar în nici un caz nu îl puteți închide. Vaporii vor rămâne în interiorul pungii, ceea ce poate determina mucegaiul de legume.
 4. Umiditatea în frigider trebuie să fie de cel puțin 90%. Dacă nu este suficient, puteți utiliza următoarea tehnică. Prosopul de hârtie umed este așezat pe partea inferioară a cutiei cu legume. Apoi ar trebui să fie pus un sac de broccoli. Această metodă vă permite să prelungiți termenul de valabilitate al varzei. Acum, legumele vor fi depozitate în frigider timp de cel puțin 2 săptămâni.

Este mai bine să nu păstrați broccoli în frigider pentru o perioadă lungă de timp. Cu cât sunt mai mari costurile de legume, cu atât mai gustul va fi. Se recomandă să gătești varză în 4 zile după recoltare. Dacă nu aveți timp să gătiți o legume, este mai bine să înghețați varza, așa cum este descris mai sus.

concluzie

Deci, ne-am uitat la cum să curățați și să depozitați broccoli. Acestea sunt etape foarte importante. Fiecare grădinar știe cât de greu este să păstreze broccoli proaspete pentru o lungă perioadă de timp. Aceste sfaturi vă vor ajuta să nu faceți greșeli și să preparați feluri de mâncare de la legumele cultivate independent toată iarna. De asemenea, nu uitați să urmăriți videoclipul despre pregătirea broccoli pentru iarnă.

Pin
Send
Share
Send
Send