Construcție

Pui de găină pe 10 pui cu mâinile lor: desene

Pin
Send
Share
Send
Send


Ouăle sunt un produs foarte valoros și util. Este benefică reproducerea găinilor din diferite puncte de vedere. Ei aduc ouă proaspete și sunt o sursă de carne dietetică. Produsele naturale sunt mereu în căutare. Carnea și ouăle pot fi vândute și servite pe masă în casa dvs.

Pentru ca puii să zboare bine, trebuie să construiești o casă confortabilă pentru ei. Pentru a construi o coop de pui, trebuie să faceți un design exact al structurii. Dacă urmați instrucțiunile, puteți face un coș de pui cu propriile mâini pe 10 găini rapid și fără îngrijorări inutile. Datorită fotografiilor de înaltă calitate, puteți înțelege caracteristicile acestor structuri.

Dimensiunea coopului

Dimensiunile coopului de pui se calculează pe baza nevoilor găinilor și a nevoii lor de spațiu liber. Pentru determinarea corectă a dimensiunii structurii trebuie luată în considerare:

 • Scopul pentru care sunt crescute puii de găină. Există unele diferențe atunci când cresc puii să vândă ouă sau să hrănească produse proaspete zilnic la masa lor.
 • Numărul de straturi.
 • Caracteristicile site-ului pe care se planifică construirea unui coș de pui.
Sfat! Un coș de pui pentru 10 pui va furniza zilnic trei oameni cu ouă.

Dacă familia este mare, este mai bine să păstrați aproximativ 20 de capete. Dacă doriți să transformați creșterea puilor într-o afacere profitabilă, ar trebui să obțineți 50-100 găini.

Lucrările pe scară largă în construcția coopului nu trebuie să fie înfricoșătoare. Dacă lipsește experiența construirii de instalații economice, puteți încerca să instalați o cochilie mică de pui. Atunci când alegeți un loc, trebuie să luați în considerare faptul că în timp coopul va trebui să fie extins.

Desene de pui coop

Orice proces de construcție începe cu o schemă de desen. Această etapă este foarte importantă în construirea coopului de pui. Desenul ar trebui să fie cât mai precis posibil. Acest lucru vă va permite să prezentați rezultatul final al efortului. În plus, desenul desenat corespunzător al coopului de pui va contribui la elaborarea unui plan de acțiune. Pentru a afla cum să construiți o coop de pui, ar trebui să urmăriți videoclipul:

Când creați un desen pentru un coș de pui, nu este necesar să copiați cu precizie schemele existente. Proiectarea unei case pentru găini poate fi făcută independent, ținând cont de particularitățile site-ului dvs. Cu toate acestea, atunci când experiența de construcție este foarte mică, referindu-se la desenele finalizate ajută la clarificarea multor subtilități ale construcției coopului de pui. Dacă păsările se află într-o cameră apropiată, nu se vor simți confortabile, ceea ce le va afecta productivitatea.

De exemplu, pentru 3 pui de găină este necesar să alocați un pătrat. m spațiu. Efectuând o analogie, pentru 10 păsări veți avea nevoie de o cochilă de pui de 2x2 m. Dacă ferma are 20 de pui, ar trebui să faceți o coop de pui de 3x3 m.

Atunci când construiți o casă, este necesar să se ia în considerare faptul că pasărea va locui în casă pe tot parcursul anului. În timpul iernii, puii se înmulțesc constant. În acest sens, spațiul pentru ei va avea nevoie mai puțin de vară. În timpul iernii, un metru pătrat este suficient pentru 4 păsări. Acest lucru înseamnă că pentru zece pui va necesita o suprafață de 2,5 metri pătrați. m.

Atunci când creați desene de pui coop pentru 10 pui cu mâinile lor, asigurați-vă că pentru a lua în considerare locul de mers pe jos. Dimensiunile incintei depind de dimensiunea casei. Dacă coșul de pui are o lățime de 2 m, zona de mers pe jos trebuie să fie de 2x6 m.

Durabilitatea unui coș de iarnă depinde de cât de bine sunt selectate materialele. Principalele elemente sunt: ​​ciocan, ciment, acoperiș, grinzi și plăci. În plus, în coop pui pe 10 puii va trebui să-și petreacă lumina. Va trebui să cumpărați becuri și cabluri.

Determinarea locului pentru un coș de pui

Când dimensiunea coopului de pui va fi cunoscută și materialele sunt selectate, construcția poate începe. În primul rând, alegeți locul viitorului coop de pui. Alegerea poziției optime este foarte importantă, deoarece este o casă pentru straturi. Aici vor mers, vor dormi, vor grăbi. Este important ca nimic să nu-i dea disconfort.

Atunci când alegeți un loc pentru un coș de pui, trebuie să urmați aceste reguli:

 • Alegeți un loc care este uscat. Cu umiditate crescută, sănătatea păsărilor poate fi subminată.
 • Este mai bine ca suprafața să fie înclinată. Acest lucru este necesar pentru ca, cu ploi frecvente, apa să părăsească mai repede.
 • Este important să vă asigurați că locul este bine luminat de soare.
 • Este mai bine dacă cuștile în aer liber în care vor merge puii vor fi situate pe partea sudică. În această condiție, razele soarelui vor încălzi întotdeauna acest loc.

Este interzisă instalarea unui mini coș direct pe teren. Clădirea trebuie să aibă o fundație bună. Cum de a construi un coș de pui de încredere, puteți învăța de la video:

Alegerea unei fundații pentru un coș de pui

Există 2 potrivite pentru opțiunile coopului de pui - fundație pentru benzi și coloane. Desenele unei case construite pe cont propriu oferă, de obicei, fundația sub formă de stâlpi. Este cel mai potrivit pentru construcții ușoare. Această bază are o serie de avantaje:

 • Construirea unei astfel de fundații pentru o coop de pui nu necesită o așteptare îndelungată până când soluția se va întări.
 • Baza coloanei este convenabilă pentru a fi instalată.
 • Atunci când creați o astfel de fundație, creează ventilație naturală care protejează coopul de pui de la rozătoare.

Construcția fundației coloană pentru coșul de pui nu va necesita mult efort. Pentru aceasta, trebuie să efectuați următoarele acțiuni:

 • De-a lungul perimetrului coopului este necesar să se găsească găuri de adâncime de 1 m. Fiecare dintre acestea ar trebui să aibă un diametru de aproximativ 20 cm.
 • Apoi este necesar să se efectueze cofrarea. Acesta este, de obicei, construit din țevi de azbociment.
 • Țevile sunt introduse în groapă.
 • Armăturile de armare trebuie așezate în cofraje înainte de turnarea betonului. Trebuie să fie filetate.
 • După ce betonul a fost setat, bara de susținere este fixată la bază.

Sfat! Dacă un astfel de proces poate părea complicat, puteți alege o opțiune mai simplă. De exemplu, utilizați blocuri de beton gata preparate. Sunt necesare doar 4 astfel de produse. Stabilitatea coopului este asigurată prin așezarea cărămizilor între elementele de beton.

Pereți și podea

Din fotografia structurilor finisate și a desenelor, puteți afla că un coș de pui este construit pe o fundație coloană de tip cadru. O caracteristică a acestei construcții este simplitatea și viteza mare a structurii. Dispozitivul coopului de pui este destul de simplu, deci munca lui nu durează prea mult.

În timpul creării coopului de pui, maestrul casei trece prin mai multe etape de lucru:

 • Trebuie să luați secțiunea de bare 70x70.
 • Când se creează un cadru, standurile verticale sunt atașate de barele de susținere.
 • La structura rezultată se adaugă o bară orizontală transversală, care este montată pe podea și pe acoperiș.

Când efectuați o astfel de lucrare, este important să monitorizați precizia dimensională. De exemplu, pentru o casă cu 20 pui de găină, este necesar să se calculeze înălțimea pereților, dacă acoperișul este construit în așa fel. Dimensiunile sunt selectate în funcție de dimensiunea clădirii. Este necesar să se facă o distanță de cel puțin 35 cm între sol și podea.

Trebuie să aveți grijă să creați fereastra, precum și ușile. Unul dintre ele este destinat proprietarului terenului, iar al doilea - pentru eliberarea de pui pe padoc. Cuiburile nu ar trebui să fie instalate întotdeauna în casă. O opțiune convenabilă când cuiburile sunt atașate casei de găină (ca în fotografie de mai jos). Ele pot executa mai multe usi si un capac de ridicare. Deci, cuibul va fi mai convenabil pentru a curăța.

încălzire

În plus, în procesul de construire a pereților, trebuie să vă amintiți că temperatura din coopul de pui ar trebui să fie confortabilă pentru găini. Este necesar să se ia în considerare dacă casa va fi executată pentru întreținerea pe tot parcursul anului sau va deveni o construcție sezonieră. În cazul construirii unei coopuri de iarnă după învelirea structurii cu plăci în exterior, trebuie avut grijă să se asigure o izolare termică adecvată.

Când creați o coș de pui cu mâinile proprii, este mai bine să utilizați fotografii, desene și instrucțiuni gata făcute. Acest lucru va simplifica sarcina. Prin crearea corectă a casei, aceasta asigură izolarea. Materialul pentru el poate servi:

 • lână minerală;
 • ecowool;
 • spuma de plastic.

Atunci când izolația este pusă, pereții sunt cusute în interiorul cu plăci.

Sfat! Învelișul de perete nu trebuie să fie făcut din plăci. Materialele potrivite sunt fibră, placă și PAL.

Cu toate acestea, izolarea termică nu este suficientă pentru a crea condițiile cele mai favorabile pentru păsări de a trăi în timpul iernii. Prin urmare, atunci când construiți un coș de iarnă pentru 10 găini cu mâinile proprii, trebuie să creați un sistem special de încălzire. Cu această soluție, o anumită temperatură va fi întotdeauna menținută în casa de găină.

Realizarea podelei și a acoperișului

Pentru a crea găinile necesare condiții de viață va trebui să efectueze un etaj dublu. Mulțumită lui, va fi asigurată încălzirea suplimentară a coopului de pui. Acest etaj este construit destul de ușor. Plăcile dintr-un bar sunt tivite de dedesubt, încălzitorul este așezat pe ele, iar deasupra totul este cusut cu plăci de finisare (ca în fotografie).

Multe păsări de pui sunt făcute fără un astfel de podea. Pentru izolarea cu paie sau rumeguș. Dacă puneți aceste materiale într-un strat gros, acesta va fi un izolator termic excelent. Este mai bine dacă un jurnal sau o bară este selectată ca material pentru crearea coopului de pui. Ele sunt excelente pentru casele de păsări.

Cea mai ușoară modalitate de a efectua o vagon de acoperiș. Pentru a le construi, trebuie să mențineți distanța dintre bare pe o jumătate de metru. Materialul de acoperire este utilizat pentru impermeabilizare.

Pentru a crea un strat suplimentar de izolație, acoperișul din interior poate fi acoperit cu panouri din PAL. Pentru stratul exterior care utilizează ardezie, stuf sau terase.

Aranjament interior

Coopul de pui (atât vara, cât și iarna) trebuie să fie făcut cât mai atent posibil, atât în ​​exterior, cât și în interior. Aranjamentul intern al casei este consumator de timp. Câteva sfaturi ar trebui urmate:

 • Ventilația trebuie să fie prezentă în casa de găină. Ar trebui să fie aer curat în casă. Pentru construcția ventilației este necesară instalarea a 2 țevi: una - alimentare, cealaltă - ieșire.
 • Pentru ca lumina soarelui să pătrundă în cameră, este necesar să se facă ferestre de dimensiune optimă.
 • Puii trebuie să se hrănească. Diametrul stalpilor ar trebui să fie de aproximativ 3-4 cm. Între poli este mai bine să faceți o distanță de 35 cm.
 • Pentru crearea cuiburilor puteți folosi materialele disponibile. Acestea includ cutii și cutii.

Sfat! Lungimea bibanului trebuie calculată pe baza numărului de păsări. O găină va avea suficient spațiu la biban, la 20 cm lățime.

Prin efectuarea unor calcule simple, puteți decide cât de mult și cât timp ar trebui să fie efectuate poli.

În timpul construcției este necesar să se gândească la locul unde se vor hrăni păsările. Este necesar să se facă cât mai confortabil pentru straturi. Lungimea dispozitivului de alimentare este calculată pe baza numărului de păsări. De exemplu, un pui ar trebui să fie de aproximativ 15 cm. Dacă este posibil, este mai bine să oferiți o marjă de lungime.

Jgheaburile suplimentare trebuie făcute sub formă de cutii. Ele sunt situate la o înălțime de 15 cm deasupra podelei. Ar trebui să fie întotdeauna mici și pietriș. Astfel de materiale sunt necesare pentru fiecare pui pentru a forma ouă.

Un alt model util ar fi o baie de praf. Ele pot fi aranjate foarte simplu. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți recipientele și să le umpleți cu nisip, cenușă. Puii în timp ce se îmbăiază în astfel de băi îmbunătățesc calitatea penajului lor. În plus, vă permite să distrugeți dăunătorii care trăiesc pe pasăre. Pentru a afla cum să construiți o cochilină de pui pentru 10 pui, ar trebui să decideți cu privire la particularitățile designului și construcției sale.

Etapa finală

După finalizarea construcției, ar trebui să efectuați finisarea. O astfel de lucrare se regăsește în detalii, cu toate acestea, este foarte important să se creeze condiții confortabile pentru găini. Datorită acestora, coșul de pui va fi cât mai funcțional posibil, iar site-ul va dobândi un alt element atractiv.

Există mai multe linii directoare pentru finisare:

 • După finalizarea construcției casei, voliera trebuie acoperită cu o grătare. Acoperișul nu poate fi închis în ploaie puii vor merge la coopul de pui.
 • În mod convenabil, dacă ușa de intrare va fi combinată cu gura de vizitare. Pentru el, se face o gaură separată în structura ușii. O poți tăia în perete. Principala cerință este păstrarea dimensiunilor necesare. Laz ar trebui să fie de 35x35 cm.
 • Pentru a forma o abordare a gurilor de vizitare, trebuie să unghii o tablă tapițată cu lamele orizontale la ea.
 • Ar trebui să se creeze o abordare și să se dezvolte. Acest lucru va permite tinerilor să urce în mod confortabil pe cochilie.
 • Pentru a crește producția de ouă de pui, este necesar să se prelungească orele de zi pentru găini. Pentru a face acest lucru, în perioadele de toamnă și de primăvară este necesar să se aprindă un bec în dimineața și în seara. Pentru a face acest lucru, va trebui să conduceți electricitatea în casa de găină. Este necesar să pregătiți cablul. Pentru a nu fora o gaură suplimentară, ar trebui să treci cablul prin ventilație.

Pentru a proteja lemnul de putregai folosind o compoziție specială. În afara, structura este vopsită, iar în interiorul acesteia este tratată cu vapori nețesute. Acest lucru va ajuta la eliminarea riscului de paraziți.

Pin
Send
Share
Send
Send