Instrumente și echipamente

Gaz de foc: Bison, Master blp 17 m, Resenta tgp, Ballu bhg

Pin
Send
Share
Send
Send


Nu întotdeauna garajele, atelierele și încăperile tehnice au încălzire centrală. Cu toate acestea, munca necesită condiții confortabile. Dispozitivele mobile, cum ar fi pistoalele de încălzire cu gaz, sunt optime pentru încălzirea rapidă a spațiului.

Nu fiecare model permite încălzirea chiar și a unei încăperi mici în linii scurte. Piața modernă oferă o gamă imensă de arme mobile și este dificil să înțelegeți ce arma de căldură este mai bună. Alegerea instalării este asociată cu anumite caracteristici, cum ar fi volumul camerei și capacitatea dispozitivului. Astfel, arzătorul de gaze Zubr cu o capacitate de 10.000 W poate încălzi un garaj spațios de 6 până la 10 metri, dar nu poate face față încălzirii unui depozit mare. Prin urmare, atunci când alegeți un dispozitiv, este important să luați în considerare toți parametrii camerei.

Principiul de funcționare a pistolului de încălzire cu gaz

Structura pistolului de căldură este foarte asemănătoare cu un încălzitor simplu. Se compune dintr-un element de încălzire, lame de ventilație și carcasă. Un detaliu important al dispozitivului este un ventilator. Trebuie să fie foarte puternic pentru a încălzi întreaga cameră într-un timp scurt.

Aerul rece intră în pistol datorită funcționării ventilatorului și intră în elementul de încălzire. Un flux de aer deja încălzit este alimentat de la dispozitiv.

Specificațiile dispozitivului

Unul dintre principalele avantaje ale celor mai multe arme de caldura este mobilitatea. Le puteți lua cu dvs. la atelier sau garaj. Greutatea medie a instalațiilor este de 3-7 kg.

Cel mai adesea instalațiile de gaz au o formă cilindrică și dispozitive de fixare. Carcasa dispozitivului poate fi direcționată la unghiul dorit, încălzind astfel anumite zone ale încăperii.

Propanul, gazul natural sau butanul sunt folosite drept carburant pentru arme. Gazul este alimentat prin orificiile arzătorului în camera de combustie. Are funcția de aprindere prin piezo, ceea ce face siguranța funcționării dispozitivului. În timpul arderii combustibilului, schimbătorul de căldură este încălzit la care este alimentat aerul. După trecerea prin pereții calzi ai încălzitorului, aerul cald scapă din dispozitiv. Datorită faptului că unitatea are un ventilator, are nevoie de acces la rețeaua electrică. Dar arma consumă puțină energie (de la 10 la 200 W).

Avantajul pistolului de gaz este acela că are o putere mare, cu un consum redus de combustibil. Cu toate acestea, ele au un dezavantaj semnificativ - un nivel ridicat de pericol. În procesul de încălzire, camera arde oxigenul. Acest lucru afectează în mod negativ starea oamenilor. Prin urmare, armele cu combustibil gazos nu pot fi utilizate în zone cu ventilație defectuoasă. Din cauza acestei caracteristici, dispozitivul nu este recomandat să fie instalat în camere de zi. Acestea sunt optime pentru spații tehnice mari, cum ar fi depozite, clădiri sau garaje mari.

Tipuri de arme de foc

Toate tunurile constau dintr-o cocă, un încălzitor și un ventilator. Numai materialele dispozitivului în sine și tipul de putere diferă. Corpul unității are deschideri speciale pentru intrarea aerului rece. Există două arme dreptunghiulare și cilindrice. Dispozitivele puternice cu o greutate mare sunt echipate cu un suport (pat) și roți pentru transport și mișcare mai convenabile.

Elementul de încălzire al dispozitivului este elementul de încălzire, spirala sau camera de combustie. Mulțumită lor, camera este încălzită. Încălzitorul este alimentat de diferite tipuri de suporturi de energie, în funcție de tipul de pistol, există:

  • gaze;
  • electrice;
  • diesel;
  • combustibil solid.

Există, de asemenea, instalații eficiente în infraroșu, dar consumă o mulțime de energie.

Cum de a alege un pistol de gaze de căldură

Alegerea unui dispozitiv este importantă pentru a vă aminti despre putere. Dacă nu știți cum să alegeți corect pistolul de încălzire cu gaz - utilizați instrucțiunile descrise mai jos.

Atenție! Dacă ați achiziționat un dispozitiv cu putere redusă, nu încercați să încălziți o cameră mare cu acesta. În acest caz, instalarea va fi pur și simplu ineficientă.

Pentru a calcula puterea armei, este necesar să se măsoare parametrii camerei. Pentru a face acest lucru, măsurați înălțimea, lungimea și lățimea camerei în care se va instala pistolul. Toți cei trei indicatori trebuie multiplicați - acesta va fi volumul camerei. Numărul rezultat este înmulțit cu coeficientul de izolare. Pentru camerele cu un nivel redus de izolație, coeficientul este egal cu 4, cu o valoare ridicată - 1. Valoarea cea mai comună este de 2-3 unități.

Numărul rezultat trebuie înmulțit cu un alt factor - diferența dintre temperatura internă și cea externă a camerei. Pentru a face acest lucru, luați temperatura exterioară în afara sezonului de iarnă (pentru Moscova, cifra este -9˚). Pentru temperatura internă ia cea care este necesară pentru o muncă confortabilă. Astfel, pentru depozit este +15, iar pentru un atelier +20. Diferența dintre temperatura externă și cea internă va fi un factor. Deci, calculul puterii pistolului pentru un garaj mare de 3 * 6 * 10 m va arata dupa cum urmeaza:

  • Volumul este calculat: 3 × 6 × 10 = 180;
  • Valoarea rezultată este înmulțită cu coeficientul de izolare termică (de exemplu, o cameră are un grad mediu de izolare termică 2). 180 × 2 = 360;
  • Pentru un garaj în care o persoană nu doar plasează mașina, ci efectuează și reparații și alte lucrări câteva ore pe zi, temperatura optimă este de 17˚. În același timp, temperatura exterioară în sezonul de iarnă este de -9˚ (-9-17 = -26). Astfel, coeficientul diferenței de temperatură va fi 26. 360 × 26 = 9360.

Atenție! Schema de calcul de mai sus este valabilă numai pentru încăperile fără încălzire centrală. În încăperi cu alte surse de încălzire puteți ajunge cu un dispozitiv cu putere redusă.

Această valoare indică cantitatea de căldură necesară camerei, kcal este folosit pentru a desemna aceasta. Cu toate acestea, puterea pistoalelor de căldură este măsurată în kW sau în wați. Figura 9360 rezultată este împărțită la o valoare constantă de 860 și obținem puterea pistolului necesar pentru încălzirea acestei încăperi. Deci, în calcule, valoarea 10,8 kW iese. Aceasta este puterea pe care o armă ar trebui să o aibă pentru încălzirea unui garaj mediu.

Când cumpărați un model, acordați atenție calității cazului și disponibilității funcțiilor suplimentare. Este de dorit ca dispozitivul să fie echipat cu reglare a alimentării cu gaz și ventilator și protecție a duzelor de aer. Dacă unitatea va fi utilizată pe tot parcursul anului, alegeți un model cu funcție de reglare a puterii.

Modele populare și puternice de arme de foc

Dacă doriți ca unitatea aleasă de dvs. să servească timp de mulți ani - aruncați o privire asupra modelelor populare printre utilizatori:

  • Pistol de gaz termic Master blp 17 m. Dispozitivul producătorului american de echipamente de încălzire profesionale are o putere medie de 16 kW. Instalația are rolul de protecție împotriva supraîncălzirii, care va proteja spațiile și proprietarul în timpul lucrului prelungit. În plus, la duza de intrare există o grătare protectoare pentru pistol, care împiedică pătrunderea obiectelor străine în interiorul dispozitivului. Gun Master are un scor de înaltă calitate printre cumpărători.
  • Pistol de ardere cu gaz Ballu BHG-20m. Instalarea este mai puternică decât cea anterioară - 17 kW. Dispozitivul are, de asemenea, un mecanism de protecție împotriva supraîncălzirii. Când se arde tot combustibilul, pistolul se oprește. Carcasa metalică este acoperită cu o compoziție anticorozivă, astfel încât unitatea poate fi utilizată în încăperi cu umiditate ridicată. Furtunul de alimentare cu gaz este întărit pentru a evita îndoirea acestuia. Potrivit recenziilor, pistolul este prea scurt. În general, arma de gaz Ballu este o unitate bună pentru lucrările de construcție și încălzirea camerelor de dimensiuni medii.
  • Pistol de gaz cu arzător Zubr Expert 15. Acest aparat fabricat de ruși este echipat nu numai cu piezoelectric, ci și cu funcția de reglare a alimentării cu gaz. Acest lucru vă permite să schimbați gradul de încălzire a camerei când temperatura se schimbă în exterior. Dispozitivul este optim pentru încălzirea camerelor de dimensiuni medii. Puterea sa de lucru este de 15 kW și greutatea sa este de 8 kg. Bison 10 este potrivit pentru lucrări de construcție sau încălzire a încăperilor mici, are o greutate și o putere mai mică.

Costul mediu al modelelor de mai sus este de 5-7 mii de ruble. Aceste arme sunt potrivite atât pentru uz privat, cât și pentru uz industrial. Acestea sunt de neînlocuit pe obiectele de construcție, atunci când se termină încăperile.

Atunci când alegeți un pistol de gaze de căldură nu alungați pentru putere mare. Chiar și câteva kilowați suplimentare vor face aparatul mai scump cu 1-3 mii de ruble. În plus, dispozitive mai puternice consumă mai mult combustibil, ceea ce va duce la cheltuieli inutile. Atunci când alegeți o armă, fiți ghidați în primul rând de volumul camerei.

Pin
Send
Share
Send
Send