Grădinărit

Când săpați usturoi

Pin
Send
Share
Send
Send


Nu cabana de vară este completă fără crengi de usturoi. La urma urmei, este un condiment, și medicamente, și de protecție împotriva dăunătorilor.

Este ușor să crești o legumă, dar dacă renunțați la recoltă, va fi dificil să o păstrați până la primăvară. Trebuie să scoți usturoiul la timp, altfel capetele se vor destrăma și vor fi depozitate prost.

Usturoiul are două tipuri - primăvară și iarnă. Datele de plantare sunt diferite pentru el, prin urmare, recolta va trebui să aibă loc și în momente diferite. Cultura în sine vă spune când să scoateți usturoiul din grădină. Urmăriți planta cu atenție și veți determina cu exactitate timpul de recoltare a usturoiului.

Principalele semne de maturitate

Recoltarea usturoiului imatur sau suprasolicitat este inacceptabilă. În acest caz, toate eforturile petrecute pentru a crește o legume vor fi pierdute. Dacă vă săturați mai devreme - cuișoarele vor fi moi. Deși unii grădinari folosesc săparea timpurie, astfel încât capetele să se maturizeze în timpul uscării.

O legume suprasolicitată poate re-germina și produce lăstari. Cântarele integrale se vor sparge, iar dinții vor rămâne fără coji. Firește, astfel de capete vor fi stocate prost. Prin urmare, usturoiul trebuie să fie recoltat la timp.

Care sunt semnele de rezidenți de vară determină maturitatea capetelor? Indicatorii principali că este timpul să curățați usturoiul, luați în considerare:

 • îngălbenirea frunzelor, în special a celor inferioare;
 • momentul uscării filmelor exterioare asupra inflorescențelor;
 • achiziționarea de culori varietale de filme;
 • îndreptarea săgeților în săgeata;
 • tulpini de cazare;
 • despicarea cuișoarei fără efort;
 • crapaturi semințe de semințe.

Aceste semne arată că a apărut maturitatea tehnică a usturoiului, însă formarea becurilor nu a avut loc încă. Procesul se va termina în cele din urmă după recoltare.

Cum să determinați data când trebuie să scoateți usturoiul din grădină? Nu există un singur număr pentru toate regiunile. Este necesar să se ia în considerare mai mulți factori. Principalele condiții sunt condițiile climatice. Trupa de mijloc servește drept îndrumare pe 12 iulie - ziua sfinților Petru și Pavel. În regiunile din nord, timpul de recoltare de usturoi vine câteva săptămâni mai târziu. Ce număr pentru a curăța capetele în alte regiuni este calculat, conform recomandărilor din calendarul lunar și prognoza meteo.

Este necesară schimbarea perioadei de curățare a capetelor, concentrându-se pe semnele exterioare ale instalației. Ploile frecvente vor duce la maturarea usturoiului mai devreme decât de obicei, zilele calde și uscate vor întârzia acest proces câteva săptămâni mai târziu. Un alt factor important este îndeplinirea cerințelor agrotehnice, și anume numărul de furaje. Prin urmare, data la care săpăturile de usturoi ar trebui să fie determinate în fiecare an.

Grădinarii de vară sfătuiesc usturoiul de vară să înceapă săpăturile în luna august, luând în considerare timpul de plantare și sezonul de creștere al soiului. Vederea de primăvară este stocată mai bine decât iarna, astfel încât să vă mențineți cu precizie timpul când capetele sale ar trebui să fie îndepărtate pentru a fi stocate.

Modalități de îmbunătățire a calității capului de usturoi

Pentru a îndepărta corect legumele, trebuie să începeți cu pregătirea corespunzătoare. Înainte de recoltarea usturoiului, grădinarii efectuează activități de pre-recoltare care îmbunătățesc semnificativ calitatea capetelor. Începeți antrenamentul în momentul în care săgețile se îndreaptă. Acest indicator indică faptul că becurile încep să se umple. Este necesar să se mărească fluxul de nutrienți către capetele de usturoi. Acest lucru se poate face prin prinderea frunzelor.

Dar trebuie amintit că această tehnică va crește perioada de maturare a usturoiului timp de 2 săptămâni.

Este important! În timpul verii ploioase, nu folosiți recepția pentru a reduce lungimea becurilor în sol.

Următoarea avertizare - din bulburi se împrăștie solul pentru a crește accesul la aer la rădăcini. Acest lucru se face în momentul în care inflorescențele sunt îndreptate. Recepția protejează becurile de umezeală și accelerează formarea lor timp de 3-4 zile.

Recoltarea usturoiului conform regulilor

Recoltarea usturoiului are propriile nuante. Cum să recoltați pentru a păstra toate becurile? Gardienii respectă anumite reguli.

Alegeți o zi însorită și caldă. Principalul lucru este că nu există ploaie cu o zi înainte.

Puteți săturați bulbii cu o furculiță sau cu o lopată. Acest lucru ar trebui făcut foarte atent, încercând să nu deterioreze capul cu o unealtă ascuțită.

Este strict interzis să tăiați vârfurile și rădăcinile.

După săparea plantei, scoateți-o ușor de pe sol și lăsați-o să se usuce. Locul ar trebui să fie ales uscat, dar fără lumină directă a soarelui. Grădinarii experimentați pregătesc un magazin în avans.

Este important! Dacă, după recoltarea usturoiului, vremea a devenit rău, trebuie să legați frunzele în ciorchini și să le atârnați pentru a le usca într-o cameră bine ventilată. Plantele sunt suspendate.

Uscați legumele timp de cel puțin 14 zile. Apoi trebuie să fie curățat de pământ și tăiat frunzele. Din bulbii eliminați 1-2 straturi de cântare integrale, nu mai mult. În caz contrar, ele vor fi stocate prost.

Capetele sunt mult mai bine păstrate, dacă rădăcinile sunt tăiate cu un cuțit ascuțit, la o distanță de 2-3 mm de fund, fundul este ars. Poate fi ceruită. În funcție de metoda de depozitare se efectuează tunderea vârfurilor. Pentru pachet, este suficient să lăsați 10-20 cm de tulpină, iar pentru panglica veți avea nevoie de cel puțin 35 cm. Legați și depozitați separat pedunculii.

Depozitarea bulbilor înainte de plantare

Există cerințe generale pentru depozitarea de înaltă calitate a usturoiului:

 • bulbii trebuie să fie perfect uscați;
 • camera ar trebui să fie întunecată;
 • vederea de iarnă are nevoie de rece (+ 3 ° С), arcul poate rezista la căldură (+ 18 ° С).

Nu este adecvat pentru locuri de depozitare cu umiditate ridicată, curenți și temperatura aerului peste 22 ° C. Prin urmare, frigiderul nu este potrivit pentru depozitarea oricărui tip de usturoi datorită umidității ridicate.

Modalitățile de stocare a unei legume picante sunt cunoscute de mulți rezidenți de vară.

Opțiunea este aleasă în funcție de condițiile posibile. În prezența unui subsol uscat sau mansardă, usturoiul este bine conservat în:

 1. Trese. Avantaj - nu necesită mult spațiu, este ușor să detectați și să eliminați capul rănit.
 2. Coșuri. Ei bine treci aer, foarte compact. Becurile sunt pliate în 3 straturi, iar pe umiditate ridicată se toarnă cu coaja de ceapă.
 3. Grinzi. Potrivit pentru depozitarea unor cantități mici de usturoi (până la 20 de bucăți) într-un magazin sau în pod.
 4. Grile. Stai pe perete în subsol, în pod, în hambar.

În apartamente, este posibilă doar varianta cu borcane de sticlă, iar într-o casă privată sunt folosite pungi, cutii, borcane și cutii de lenjerie.

Rezidenții de vară cred că recoltarea usturoiului este mai ușor decât să o păstrăm calitativ. Depozitarea în timpul iernii poate cauza probleme:

 1. Capetele cresc mucegai și putrezesc. Acest lucru se datorează umidității crescute. Capetele trebuie sortate prin îndepărtarea deterioratelor. Restul este pus pentru o săptămână să se usuce într-un loc cald și să continue depozitarea într-un loc uscat. Puteți turna usturoiul cu sare.
 2. Dinții se usucă. Soiul de iarnă este predispus la uscarea naturală la sfârșitul perioadei de depozitare. Pentru a muta acest timp deoparte, capetele sunt învelite în folie de plastic. Cu uscarea timpurie, bulbii se mișcă timp de câteva zile în frigider, apoi se înfășoară în film.
 3. Schimbări de culoare. Apare atunci când un nematod tulpină este afectat. Aveți nevoie de un perete etanș și de separarea usturoiului sănătos de la cei infectați. Ardeți pacientul, restul trebuie tratat cu insecticid, uscat și continuați să depozitați în condiții optime.
 4. Dinții germinează. În acest caz, ele sunt curățate și turnate ulei (vegetal). Temperatura de depozitare este menținută fie la + 2 ° C, fie la + 20 ° C și mai mare.
 5. Dezastre cauzată de pesti. Cu un grad mic de usturoi se încălzește în cuptor la o temperatură de 100 ° C. Apoi ordonat, ars ars.

Usturoiul poate fi stocat în moduri diferite în același timp. Ar trebui să alegeți cea mai acceptabilă dintre ele pentru a salva cultura înainte de plantare.

În cea mai bună poziție va fi întotdeauna cea care colectează calitatea de usturoi și la timp.

Pin
Send
Share
Send
Send