Grădinărit

Termeni de recoltare a cepei ceapa în mijlocul benzii

Pin
Send
Share
Send
Send


Ceapa crește pe parcelele lor aproape toți grădinarii. Această cultură este foarte solicitată în toate părțile lumii. Dar pentru a păstra bine ceapa este necesar nu numai să o crească în mod corespunzător, ci și să o colectăm în timp. De asemenea, trebuie să știți exact cum să recoltați, pentru a nu dăuna bulbilor. Vom vorbi despre când cepele sunt eliminate în banda medie în acest articol.

Când să colecteze ceapa

Perioada de creștere a cepei este direct dependentă de condițiile meteorologice din regiune. În centrul Rusiei, ceapa coace pe deplin în 2-3 luni. Este foarte important să monitorizăm partea superioară a plantei. Dacă masa verde a început să se usuce și a căzut pe patul de grădină, atunci este timpul să opriți udarea. Acest lucru se face astfel încât sistemul rădăcină să nu înceapă să crească din nou. În plus, fără apă, germenii se usucă mai repede și va fi posibil să începeți colectarea.

Atenție! Doar cepele care au maturat complet pot fi eliminate de pe site.

Dacă fructele se usucă mult timp, puteți folosi furci obișnuite. Sapa usor in ceapa. Aceasta provoacă daune sistemului rădăcină. Ca rezultat, ceapa se usucă mai repede în sol. De obicei, fructele încep să curgă din a doua săptămână a lunii iulie. Dacă a fost aterizat târziu, puteți prelungi termenul până la mijlocul sfârșitului lunii august.

Recoltarea este necesară în condiții meteorologice corespunzătoare. Ar trebui să fie uscat și cald afară. Pentru a opri creșterea ar trebui să îndoiți lăstari la sol. Tulpinile încovoiate nu vor putea să primească nutrienți, din cauza căruia creșterea se oprește. Câteva săptămâni mai târziu, masa verde a plantei este complet uscată și puteți începe recoltarea.

Este important! Pentru a calcula cu exactitate timpul de recoltare a cepei, trebuie să înregistrați data de plantare și să numărați aproximativ 70-80 de zile. Dacă nu vă amintiți data, puteți stabili maturitatea prin apariția plantelor.

Stabiliți că ceapa poate fi maturată de pix. Ar trebui să se usuce complet. În același timp, tulpina principală a plantei rămâne moale. Atunci când trageți plantele de la sol, unele tulpini pot să se desprindă. Nu puteți să păstrați ceapa în grădină prea mult timp. În acest caz, sistemul de rădăcini crește puternic, iar acest lucru are un efect negativ asupra menținerii calității fructelor în timpul iernii.

Prazul, spre deosebire de cel obișnuit, nu se teme de îngheț. Poate fi eliminat în octombrie. Nu va exista nici un fel de deteriorare a culturii. Poate fi lăsat chiar și pentru iarnă în paturi sub un material special de acoperire.

De ce este important să îndepărtați ceapa în timp?

Atât mai târziu, cât și mai devreme, săparea de ceapă poate părea slabă în ceea ce privește calitatea fructului. Aceste becuri vor fi depozitate prost în timpul iernii. Deci, ceea ce obținem prin săparea de ceapă este prea devreme:

 • baloanele de acoperire nu au timp pentru a forma;
 • gâtul bulbului rămâne gros, din cauza căruia se usucă prost;
 • prezența unui gât gros provoacă intrarea diverselor microorganisme în interiorul bulbului. Ulterior, fructele încep să putrezească;
 • Un astfel de arc nu poate fi stocat mult timp. Trebuie folosit imediat.

Recoltarea târzie este însoțită de următorii factori:

 • cântare uscate de acoperire care încep să se crape rapid;
 • re-creșterea sistemului radicular;
 • Becurile recoltate mai târziu sunt, de asemenea, prost stocate și predispuse la putrezire.

Recoltarea corectă

Adunați ceapa într-un moment în care tulpina principală a plantei a devenit moale. Este foarte important ca el să nu aibă timp să se usuce. În acest caz, gustul fructelor se deteriorează. Este cel mai convenabil să sapi ceapa folosind furculițele. Îndepărtarea manuală a fructelor poate fi inconfortabilă, mai ales dacă solul este uscat și dens. Furcile nu distrug fructele înseși și fac o treabă excelentă cu sarcina.

Atenție! În acest caz, lopata nu este utilizată, deoarece poate tăia legume.

Pentru o zi, fructele excavate sunt lăsate în grădină pentru a fi uscate. Luați în considerare condițiile meteorologice. Dacă aerul este umed, este mai bine să mutați recolta de fructe într-o altă zi sau să aduceți fructele într-o încăpere uscată. După uscare completă, becurile sunt curățate de pământ și se taie tulpini uscate.

Dacă lăsați un arc în pat pentru noapte, ar trebui să-l acoperiți cu materiale speciale sau cârpe inutile. Dimineața, fructele trebuie să fie deschise din nou. Mulți grădinari se usucă și depozitează bulbii în pod. Este important din când în când să transformați fructele.

Este important! Nu puteți să bateți solul cu becurile. În timpul grevei, fructul în sine poate fi grav afectat, datorită căruia durata de conservare va scădea de mai multe ori.

Depozitarea cepei

Pentru a determina uscarea fructului poate fi din următoarele motive:

 1. Cântarele superioare ar trebui să fie destul de fragile și ușor de rupt.
 2. Prin prinderea fructelor, trebuie să fie auzită furtunul cojii.
 3. După uscare completă, gâtul devine tare și subțire.
Atenție! Tăiați ceapa, trebuie să lăsați aproximativ 5 cm de gât și până la 2 cm de rădăcini.

Mai mult, fructele sunt prezentate în cutii, sortate după dimensiuni și soiuri. Dacă unele fructe nu sunt uscate complet, ele sunt lăsate de ceva timp. Următoarele containere și accesorii sunt potrivite pentru depozitare:

 • cutii din lemn;
 • coșuri;
 • ochiurilor de plasă;
 • cutii din carton;
 • nylon colanti.

De asemenea, la sortarea fructelor trebuie să fie eliminate bulbii deteriorați sau deteriorați. Anterior sa hotărât să împleti arcul într-o panglică și să-l atârnați în bucătărie în această formă. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți cu mare atenție fructele, fără a lua pixul. Spațiul de depozitare trebuie să fie uscat. În locul umed, ciupercile se înmulțesc rapid, din cauza căruia ceapa începe să putrezească.

Este important! Polietilenă nu este potrivit pentru stocarea becurilor. În această formă, fructul nu va primi cantitatea necesară de aer. Iar umiditatea acumulată provoacă apariția putregaiului.

Chiar și în cutii și cutii este necesar să se facă deschideri speciale, astfel încât aerul să devină în interior. Se recomandă păstrarea cepei la o temperatură nu mai mică de 0 ° C și nu mai mare de + 5 ° C. Becurile nu tolerează rău înghețul, astfel încât depozitarea cepei pe balcon nu va funcționa.

concluzie

Acum știți exact cum să nu calculați greșit cu recolta. Semnele de maturitate ale fructelor mici și ale cepei nu sunt diferite. Astfel, regulile descrise mai sus sunt universale. Condițiile meteorologice sunt diferite în fiecare an, și chiar și în aceeași zonă este dificil să se ghicească timpul de recoltare specific. Dar, urmărindu-vă cu atenție arcul, puteți determina cu exactitate dacă este coaptă sau nu.

Pin
Send
Share
Send
Send